Κατηγορίες
Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Νέο σύστημα διεξαγωγής φέτος

e25609cb44b87d26ca49ad768cda968c_LΈνα από τα χαρακτηριστικά του νέου πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο είναι το νέο σύστημα διεξαγωγής που αλλάζει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Τα πλέι οφ θα διεξάγονται με την συμμετοχή των πρώτων οχτώ ομάδων της βαθμολογίας και όχι των τεσσάρων όπως συνέβαινε μέχρι και πέρσι.

Α’ φάση: Ένας προς όλους σε δύο γύρους με σύστημα βαθμολογίας.

Β’ φάση: Play-off: ζευγάρια 1-8, 2-7, 3-4, 5-6 στις 2 νίκες. Οι νικητές των ζευγαριών προχωρούν στα ημιτελικά και οι ηττημένοι καταλαμβάνουν τις θέσεις 5-8 (βάση της βαθμολογίας κανονικής περιόδου).

Play-out: 9-12, 10-11 στις 2 νίκες. Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών αυτών υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Οι αγώνες των ζευγαριών 9-12, 10-11 θα γίνονται μόνο όταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων σε κάθε ζευγάρι είναι μικρότερη ή ίση από 5 βαθμούς. Ομάδα με 0 βαθμούς μετά το πέρας της Α Φάσης δεν θα αγωνιστεί.

Γ’ φάση: Ημιτελικά σε 2 νίκες. Οι νικητές των ημιτελικών προχωρούν στους τελικούς για τις θέσεις 1-2 και οι ηττημένοι για τις θέσεις 3-4.
Δ’ φάση: Τελικοί σε 2 νίκες.

Πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις φάσεις έχει πάντα η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στην κανονική περίοδο.

ΚEMPA Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΠΑΛΑ

Για 3η χρονιά η επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος ονομάζεται KEMPA. Η κορυφαία εταιρεία ένδυσης στο χώρο του χάντμπολ συνεχίζει να στηρίζει το άθλημα με τις μπάλες που προσφέρει στις ομάδες. Μάλιστα η διανομή του υλικού στα Σωματεία της Α1 Ανδρών έχει ήδη ολοκληρωθεί.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected