Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 1-1

Ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο της ποιότητας και της δυναμικής των δύο ομάδων διεξήχθη σήμερα στο Γιαννακοχώρι. Σε κλίμα…χειμερινό λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και με την παρουσία 80 περίπου φίλων και των δύο ομάδων (30-35 από τους φιλοξενούμενους) οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ωστόσο το σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να σημειωθεί…over στην αναμέτρηση καθώς και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Στη “ζυγαριά” ωστόσο των χαμένων ευκαιριών, κερδίζει ο φιλοξενούμενος Μέγας Αλέξανδρος, οι παίκτες του οποίου παρά τα 120 λεπτά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο την Τετάρτη, πάλεψαν για τη νίκη και θα μπορούσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς καθώς δέχτηκαν την ισοφάριση πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις πολλές δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών αλλά και από τα πολλά παράπονα εκατέρωθεν για το διαιτητικό τρίο. Στο τέλος της αναμέτρησης μάλιστα παραλίγο να…πιαστούν αμφότεροι στα χέρια, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αυτό αποφεύχθη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Φώτη Στεργίου στο 77′ ενώ οι φιλοξενούμενοι για το τέρμα που πέτυχαν οι “κυανόλευκοι”, υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ Καραμεταξάς βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ. Αμφότεροι επίσης έχουν παράπονα για τον πειθαρχικό έλεγχο, διαμαρτυρόμενοι πως ο ρέφερι κ. Αναστασίου άφησε -όπως υποστηρίζουν- το σκληρό παιχνίδι.


298969_292256067453307_1374829657_nΤο ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων “Αλεξάνδρειο Μέλαθρον” στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης


 

 

Το πρώτο 45λεπτο ήταν άκρως θεαματικό, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να επιδιώκουν το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Δημήτρη Σούρλα, όταν στο 22′ και στο 24′ αντίστοιχα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Ηλιάδη, δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο. Στο 35′ ήταν η σειρά του Νίκου Σύγγα για τους γηπεδούχους να σημαδέψει το δοκάρι του Μουσκεφτάρα ενώ στο 41′ ο Σούρλας και πάλι δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Στο δεύτερο μέρος, η επιθετικότητα των δύο ομάδων συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο 65′ ο Βασίλης Παπαδόπουλος έπιασε ωραίο σουτ, που απέκρουσε με υπερένταση ο Ηλιάδης σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά με τον Ηλιάδη και πάλι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 69′ ο Καραμεταξάς αυτή τη φορά δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Μουσκεφτάρα, για να έρθει η φάση του 72′ από την οποία προήλθε το γκολ των φιλοξενούμενων. Σκόρερ και πάλι ο Χαλβατζής, που πετυχαίνει δεύτερο σερί τέρμα μετά το ΔΑΚ Νάουσας, με τον επιθετικό των “πρασίνων” να σκοράρει πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ήρθε και η αποβολή του Στεργίου με δεύτερη κίτρινη στο 77′ που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ωστόσο οι “κυανόλευκοι” βγήκαν στην επίθεση και κατάφεραν στο 85′ να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Καραμεταξά, ο οποίος μετά από γέμισμα βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο γκολ αυτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να πέσουν πάνω στον ρέφερι κ. Αναστασίου, υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και ο Παντριάς για τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος κλώτσησε τη μπάλα μετά από υπόδειξη του διαιτητή και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Βοηθοί του κ. Αναστασίου οι κ.κ. Γαβράς και Χαλατζιούκας.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Τσιάκος, Χαρατσίδης (46′ Σακελλάρης), Καραλιόπουλος, Στεργίου, Καραμεταξάς, Γιάτσιος, Σύγγας, Πίτος, Κακούδης.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Παντριάς, Μηνούδης Α., Αθανασιάδης Η., Σερμπίνης, Σαλτουρίδης, Ντάμτσιος (67′ Χαλβατζής), Αθανασιάδης Σ. (88′ Μηνούδης Χ.), Παπαδόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected