Κατηγορίες
Γενικά

Εθνικός Φιλιππιάδας – Αναγέννηση Άρτας 1-0 (κ.α. 0-0) Πρόκριση για την ομάδα του Μπενίσκου

017560b0033d4ca773484cd693ba5750_LΓια δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών συναντήθηκαν Εθνικός και Αναγέννηση Άρτας, με την ομάδα της Φιλιππιάδας όμως να είναι εμφανώς ανώτερη στον Κυριακάτικο αγώνα Κυπέλλου και να φτάνει δίκαια στην πρόκριση με 1-0, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη στη Νάουσα με τα Λευκάδια.

Ο Εθνικός του Γιώργου Γιάννου στο πρώτο ημίχρονο έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπενίσκο για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, κάτι όμως που δεν έγινε.

Στο β΄ μέρος του αγώνα η Αναγέννηση κέρδισε νωρίς πέναλτι, αλλά ο Σιαράβας έσωσε την Φιλιππιάδα αποκρούοντας την εκτέλεση του Γεωργίου. Στη συνέχεια του αγώνα ο Εθνικός προσπάθησε, αλλά δεν βρήκε δίχτυα, έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί στο 99΄ ο Γήττας έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Στο 7΄ η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Φιλιππιάδας, όταν μετά από σέντρα του Γήττα από τα δεξιά, ο Μπενίσκος αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Έξι λεπτά μετά (13΄) ο Γεωργίου της «Α» με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ και στο 25΄ μετά από φάση διαρκείας, ο πορτιέρο Τσάκαλος δεν μπόρεσε να διώξει, ο Κολιάκης έδωσε στον Μπενίσκος, αλλά αυτός από ευνοϊκή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (28΄), έπειτα από φάουλ του Γήττα, ο Δάρδας νίκησε τον Τσάκαλο στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ.

Στο 32΄ ο Μπενίσκος από πλάγια θέση εντός περιοχής σούταρε, όμως ο Τσάκαλος ελάχιστα βρήκε την μπάλα και την έστειλε κόρνερ.

Στο 41΄ του αγώνα νέο σουτ του Μπενίσκου πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά μετά (43΄) η κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ του Εθνικού, ανάγκασε τον Τσάκαλο να πέσει εντυπωσιακά και να μπλοκάρει έστω και δύσκολα την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση μπήκε καλύτερα και στο 53΄ κέρδισε πέναλτι (αυστηρό), όταν ο Διαμαντόπουλος ανέτρεψε τον Νικοπολίδη μέσα στην περιοχή. Ο Γεωργίου ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σιαράβας έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν.

Στο 58΄ ο Χρηστογιάννης με μακρινό φάουλ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός και στο 60΄ την «αδύναμη» κεφαλιά του Δάρδα μπλόκαρε ο Τσάκαλος.

Στο 64΄ ο Εθνικός έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Πάνου ο Θεοδώρου από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι σε μία ανατροπή του Γήττα και στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου ο Μπενίσκος στο 94΄ και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσάκαλο όταν βρέθηκε απέναντί του.

Τελικά την ομάδα της Φιλιππιάδα λύτρωσε ο Γήττας στο 99΄, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από «έξυπνη» σέντρα του Κολλιάκη.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η Αναγέννηση έχασε τρεις ευκαιρίες με τους Σιδηρόπουλο (101΄), Παπαβασιλείου (102΄) και Ηλιόπουλο (104΄), αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο 112΄ το σουτ του Γιαννούλη του Εθνικού έφυγε μόλις άουτ και στο 114΄ ο Τάσσος της Αναγέννηση έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαράβα.

Στο 116΄ ο Ηλίας ανέτρεψε τον Κολλιάκη, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση και είδε την δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα του διαιτητή Τσιάκου. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Εθνικού Φιλιππιάδας να πανηγυρίζουν μία σπουδαία και δίκαιη πρόκριση.

Συνθέσεις

Εθνικός Φιλιππιάδας : Σιαράβας, Πάνου, Διαμαντόπουλος, Δάρδας, Κατσαδούρος, Λέντζος, Κολλιάκης, Τσακανίκας (67΄ Βέργος), Μπενίσκος, Γήττας (109΄ Γιαννούλης), Κολιός Γ. (55΄ Θεοδώρου). 

Αναγέννηση Άρτας : Τσάκαλος, Ηλίας, Παπαβασιλείου, Χρηστογιάννης, Παπαρούνης (106΄ Τάσσος), Μάρκος, Γούλας, Νικοπολίδης (73΄ Λαζαρίδης), Σιδηρόπουλος, Γεωργίου, Σιδέρης (71΄ Ηλιόπουλος).

*prevezasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected