Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Αργεντική – Ρικέλμε εσύ…σούπερ σταρ! (vid)

e061565b49d6ce8ff9926c3e5872bdef_LΤα έκανε σχεδόν όλα μόνος του ο μεγάλος Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στη δραματική πρόκριση της  Αρχεντίνος  Τζούνιορς στα ημιτελικά του κυπέλλου Αργεντινής.

Η ομάδα του Μπουένος  Άϊρες που  αγωνίζεται εφέτος στη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας του ταγκό υποδέχθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας σήμερα  στο «Ντιέγκο Α. Μαρανόνα»  για τα προημιτελικά την γειτόνισσα της (καμία σχέση με τη γνωστή Εστουντιάντες που έχει έδρα την πόλη Λα Πλάτα).

Οι φιλοξενούμενοι που συμμετέχουν σ’ εκείνο της Γ’ και πέρυσι είχε φθάσει στους «4» της διοργάνωσης ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ  στο 29’ με τον Σόσα και έδειχναν έτοιμοι για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση αλλά στο 88’ η γηπεδούχος κέρδισε πέναλτι  και ανέλαβε να το εκτελέσει ο 36χρονος μαέστρος της.

Με τον Ρικέλμε παρά την κρισιμότητα του αγώνα και πολύ περισσότερο το λίαν προχωρημένο της ώρας είχε την τόλμη και τη … γοητεία να επιλέξει μία εκτέλεση  αλλά Πανένκα νικώντας τον Μάρτιν Ρίος που έπεσε στη γωνία του για να αποτρέψει το 1-1.

Τελικά η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι όπου διαδοχικά για την Αρχεντίνος ευστόχησαν οι Άλβαρεζ, Λεντέσμα, Καρούσο και Καστιγιέρος και για τους φιλοξενούμενους οι Γκαλβάν, Μαρτίν , ΡΡίος και Άλβες ενώ αντίθετα στο 5ο τους στάθηκε άτυχος ο Τόρες που το εξαιρετικό του κτύπημα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα αφού αναπήδησε πάνω στη γραμμή έφυγε έξω από την εστία.

Το τελευταίο πέναλτι της γηπεδούχου εκτέλεσε ο Ρικέλμε και με έναν πιο …ασφαλή αλλά εξίσου αποτελεσματικό τρόπο έκανε το τελικό 5-4 για την ομάδα του η οποία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την  Ροζάριο Σεντράλ που  στα προημιτελικά έβγαλε εκτός την Ρίβερ Πλέιτ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected