Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

EURO U17 – Αυτές είναι οι ομάδες που θα μπουν μαζί με την Ελλάδα στην κληρωτίδα

0dc5013e-e280-4ff9-beba-813f11fdda78_1Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 17, με το ενδιαφέρον, πλέον, να στρέφεται στην κλήρωση της 3ης Δεκεμβρίου, όταν θα καταρτιστούν οι όμιλοι της elite round. Η ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα σε αυτό το ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Παίδων προκρίθηκε αήττητη από τον 5ο προκριματικό όμιλο με μια νίκη επί της διοργανώτριας Λετονίας και δύο ισοπαλίες με Σουηδία και Ουκρανία.

Στην κλήρωση της 3ης Δεκεμβρίου (11:40 ώρα Ελλάδας) στη Νιόν θα πάρουν μέρος οι 31 ομάδες που σφράγισαν το εισιτήριο από την προκριματική φάση και η Γερμανία που πέρασε χωρίς αγώνα, ως η επικεφαλής της συνολικής βαθμολογικής κατάταξης.

Οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση από τα προκριματικά:

1ος όμιλος: Σκωτία, Ιρλανδία
2ος όμιλος: Πολωνία, Γεωργία
3ος όμιλος: Ιταλία, Ισλανδία
4ος όμιλος: Αγγλία (κάτοχος), Γαλλία
5ος όμιλος: Σουηδία, ΕΛΛΑΔΑ, Ουκρανία
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Σλοβενία, Βόρειος Ιρλανδία
7ος όμιλος: Κροατία, Ουγγαρία, Ισραήλ 
8ος όμιλος: Ολλανδία, Σερβία
9ος όμιλος: Αυστρία, Νορβηγία
10ος όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία, Αζερμπαϊτζάν
11ος όμιλος: Ισπανία, Σλοβακία
12ος όμιλος: Τσεχία, Ρουμανία
13ος όμιλος: Ρωσία, Λευκορωσία, Ουαλία

Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές από την UEFA στους κανονισμούς και τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης (6-22 Μαΐου, Βουλγαρία), στην elite round θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις επικεφαλής στη βαθμολογία και τις επτά καλύτερες δεύτερες να προκρίνονται στα τελικά (16 ομάδες μαζί με τη διοργανώτρια).

*epo.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected