Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδας – Θα ξεκινήσει σήμερα η αντεπίθεση;

89c1f85c79fc22829f02dc0ad7cfc7a0_LΜετά το τραγικό της ξεκίνημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Ελλάδα καλείται να κάνει… επανεκκίνηση και να επικρατήσει των Νήσων Φερόε ξεκινώντας την αντεπίθεσή της!

Η πορεία της Ελλάδας μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχει δώσει αρκετά δικαιώματα. Από τη μία οι επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι και από την άλλη η παρουσία των διεθνών, συνέθεσαν μία κατάσταση που έφερε γκρίνια και δυσπιστία για τις δυνατότητες της Εθνικής μας ομάδας.

Ακόμα και τώρα όμως, υπάρχει το περιθώριο για την ανατροπή. Ο ένας βαθμός δεν βοηθάει, ωστόσο η «γαλανόλευκη» υποδέχεται τα Νησιά Φερόε με στόχο να πάρει τη νίκη που θα της δώσει το έναυσμα για τη μεγάλη αντεπίθεση και τη διεκδίκηση του ρεαλιστικού στόχου που είναι η 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην προσπάθειά του να πάρε την πρώτη του νίκη, έχει σταθεί άτυχος καθώς έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Αρχικά ήταν ο αποκλεισμός των Χοσέ Χολέμπας και Κώστα Φορτούνη, για να ακολουθήσουν αυτοί των Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Στις τελευταίες προπονήσεις, είχε προκύψει πρόβλημα και με τον Βασίλη Τοροσίδη, ωστόσο ο Θρακιώτης αμυντικός τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Στα πλάνα του σκέφτεται να παρατάξει την Ελλάδα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο φορμαρισμένος Ορέστης Καρνέζης που προέρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ουντινέζε. Στα άκρα της άμυνας αναμένονται οι Νίκος Καράμπελας (θα κάνει ντεμπούτο) και Βασίλης Τοροσίδης με τους Βαγγέλη Μόρα και Κώστα Μανωλά να είναι στο κέντρο αυτής.

Στη μεσαία γραμμή ο Γιάννης Μανιάτης θα έχει ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Ανδρέα Σάμαρη και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ως εσωτερικούς μέσους. Στην επίθεση ο Φάνης Γκέκας αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή με τους Χάρη Μαυρία και Νίκο Καρέλη στα άκρα αυτής.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected