Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΣ Ειρηνούπολης 1-1 (photos+video)

DSCN3106Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν παρακολούθησαν σήμερα (6/12) οι 300 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο των Τρικάλων. Αντιμέτωπες δύο εκ των φαβορί για τον τίτλο και παρά τον εξαιρετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο, η αναμέτρηση ήταν υψηλού επιπέδου τόσο όσον αφορά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν στις δύο εστίες όσο και στην τακτική συμπεριφορά των δύο ομάδων.

Μπορεί στο τέλος, οι δύο αντίπαλοι να μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις ωστόσο νικητής υπήρξε… Κι αυτό ήταν το ποδόσφαιρο, καθώς το ντέρμπι διεξήχθη μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι εκδηλωτικοί φίλαθλοι των γηπεδούχων αλλά και ένεκα της επαγγελματικής (κυριολεκτικά) συμπεριφοράς όλων των ποδοσφαιριστών. Γιώργος Ντάμτσιος και Γιώργος Τυριακίδης φάνηκαν να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αμφοτέρων, επέλεξαν από το πρώτο λεπτό να κυριαρχήσουν στο χώρο του κέντρου και με πολλούς τρόπους εκατέρωθεν, να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ.

Το τελευταίο μάλιστα, ήταν και αυτό που έβαλε το…κερασάκι στη τούρτα καθώς, παρά το κακό τερέν, οι φάσεις που σημειώθηκαν ήταν αρκετές ενώ δεν έλειψαν και οι πολύ οργανωμένες αντεπιθέσεις και από τις δύο πλευρές.

DSCN3098

Πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες 

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν την αναμέτρηση χωρίς τον παίκτη-προπονητή τους Γιώργο Ντάμτσιο, ο οποίος εμφανίστηκε στο γήπεδο με κολάρο, που αποκόμισε από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι της Τετάρτης στο Ζερβοχώρι. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τη φετινή σεζόν και η δεδομένη ηρεμία που εμφανίζει η ομάδα όταν αγωνίζεται, ήταν τα στοιχεία που θα έλειπαν από τους γηπεδούχους εν τη απουσία του. Η ενέργεια που δίνει στην ομάδα του φάνηκε στο έπακρο στο δεύτερο μέρος, ο οποίος…πέταξε το κολάρο και παρά τις απαγορεύσεις των γιατρών, έδωσε το κάτι παραπάνω στη μεσοεπιθετική λειτουργία. Από κει και πέρα, δεν υπήρξαν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα και βασικός στόχος των παικτών ήταν η σωστή ανασταλτική λειτουργία και στη συνέχεια η απειλή κυρίως από τα πλάγια, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Τυριακίδης έριξε στη “μάχη” τόσο τον Χάρη Συμεωνίδη όσο και τον Κώστα Τενεκετζή, που αμφότεροι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών το τελευταίο διάστημα, ενώ άφησε εκτός τον Γιώργο Τζεϊρανίδη, που δεν κατάφερε να αποθεραπευτεί. Όσον αφορά τον σχηματισμό, ο έμπειρος τεχνικός δεν προέβη σε εντυπωσιακές αλλαγές, ενώ έδωσε εντολές σε Αργυρίου και Μανδάλη να ανεβαίνουν ως βοήθειες στα άκρα. Πέτυχε να κλείσει σωστά τις διεισδύσεις του Δημήτρη Σούρλα ενώ επιθετικά, τροφοδοτήθηκε αρκετά ο Κώστας Έξαρχος, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές σε πολύ πλεονεκτική θέση.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Οι ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο φιλμ του αγώνα παρακάτω, είναι περισσότερες σε αριθμό για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των παικτών των δύο ομάδων αλλά και την ατομική κλάση ορισμένων ποδοσφαιριστών. Αυτό άλλωστε πηγάζει (όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω) από την εντυπωσιακή κίνηση του Κώστα Έξαρχου στο 0-1 όσο και από την οξυδέρκεια του Βασίλη Παπαδόπουλου στην ισοφάριση, που ζυγίζει το πόδι του και σημαδεύει στην αδύνατη γωνία του Σεϊτανίδη.

DSCN3105

Το φιλμ της αναμέτρησης

1′ Εκτέλεση φάουλ του Χαλβατζή στο χώρο του κέντρου, ο Δημήτρης Σούρλας βγήκε στην πλάτη της άμυνας ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση πέρασε μακριά άουτ.

6′ Γέμισμα του Αργυρίου από αριστερά, ο Έξαρχος κοντρόλαρε ωραία αλλά το σουτ μετά από κόντρες περνά άουτ.

7′ Κίτρινη κάρτα Μανδάλης

11′ Σέντρα του Αργυρίου από αριστερά, η μπάλα περνά από το πρώτο δοκάρι όπου έπεσε για προβολή ο Σαμψωνίδης και ο Έξαρχος εξ επαφής έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μουσκεφτάρα.

13′ Σέντρα του Συμεωνίδη από δεξιά, ο Έξαρχος ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας, η κεφαλιά όμως που επιχείρησε πέρασε άουτ.

20′ Σέντρα του Σάββα Αθανασιάδη από δεξιά, η μπάλα αναπηδά στο έδαφος προ του Παπαδόπουλου και φεύγει παράλληλα.

21′ Κίτρινη κάρτα Τενεκετζής.

23′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαμψωνίδη από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα και ο Μουσκεφτάρας με υπερένταση έδιωξε πάνω στη γραμμή.

26′ Εκτέλεση φάουλ του Κουκουράκη, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αφού έσκασε στο έδαφος πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

33′ Κίτρινη κάρτα Σεϊτανίδης

37′ Κίτρινη κάρτα Σάββας Αθανασιάδης

38′ Κίτρινη κάρτα Σαμψωνίδης

39′ Εκτέλεση φάουλ του Παντριά από μακριά, η μπάλα με πολλά φάλτσα προς το κέντρο της εστίας, απομάκρυνε με γροθιές ο Σεϊτανίδης.

44′ Κίτρινη κάρτα Ακρίβος

DSCN3117

45′ Εκτέλεση φάουλ του Σαμψωνίδη, ο Παντριάς έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Βαλδήρ με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

55′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα πίσω από τη σέντρα, ο Έξαρχος ταχύτατα μπαίνει ανάμεσα από δύο αμυντικούς και με πλασέ στη γωνία, κάνει το 0-1.

65′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος.

69′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Ντάμτσιου από δεξιά, η άμυνα δεν απομάκρυνε και ο Παπαδόπουλος στο ριμπάουντ με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (1-1)

73′ Κίτρινη κάρτα Βαλδήρ

δείτε παρακάτω τα γκολ της αναμέτρησης


 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Νατσιούρα

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Παντριάς, Ακρίβος (57′ Ντάμτσιος), Καρβούνης, Αθανασιάδης Η., Σερμπίνης (74′ Ελευθεριάδης), Σαλτουρίδης, Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης Σ. (57′ Μηνούδης Χ.), Χαλβατζής, Σούρλας Δ.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Μανδάλης (71′ Παπαδόπουλος), Αργυρίου, Βαλδήρ, Τενεκετζής, Κουκουράκης, Λαμπριανίδης, Πέτγαζλης (79′ Σπυρίδης), Σαμψωνίδης (71′ Παντζαρτζίδης Ν.), Έξαρχος, Συμεωνίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected