Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Β ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Το pregame των δύο ομίλων της Α2 (12η αγων.) αλλά και της Β Ερασιτεχνικής (10η αγων.)

pregame11111Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

12η αγωνιστική

Προτελευταία “στροφή” στον πρώτο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής και η αγωνία κορυφώνεται για το ποιες ομάδες θα πάρουν στο τέλος τα δύο εισιτήρια για την Α1 αλλά και το ποια θα τερματίσει στην 13η θέση που οδηγεί στην επόμενη κατηγορία. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά παιχνίδια, με τα βλέμματα να στρέφονται δικαιολογημένα σε Αλεξάνδρεια και Άραχο,

Στην Αλεξάνδρεια, η τοπική ΑΕ υποδέχεται στο ΔΑΚ της πόλης τον δεύτερο της βαθμολογίας Νησαϊκό, μία αναμέτρηση που είναι εξαιρετικής σημασίας για αμφότερες τις ομάδες καθώς οι μεν γηπεδούχοι με νίκη πλησιάζουν στο “τρίποντο” τους αυριανούς αντιπάλους τους ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, οι “πράσινοι” από το γειτονικό Νησί αποκτούν σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Το έργο τους ωστόσο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς εκτός της εξαιρετικής φόρμας των γηπεδούχων (μετούν 10 στα 10 από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος), θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας οι Αναστάσης και Γρηγόρης Πατρίκας, που αποβλήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική.

Την ίδια ώρα, η πρωτοπόρος Ακαδημία δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα του Άραχου, ένα ματς που αποτελεί σημαντικό κριτήριο για τις δύο ομάδες. Η Ποντιακή Νεολαία βρίσκεται σε απόσταση έξι βαθμών από τη δεύτερη προνομιούχο θέση και το τρίποντο στον αυριανό αγώνα θα είναι τεράστια επιτυχία για τους νεοφώτιστους αλλά και ένα σημαντικό βήμα στο “κυνήγι” της ανόδου.

Ο πέμπτος της βαθμολογίας Άρης Παλαιοχωρίου υποδέχεται τον Νηρέα Βέροιας και θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση άνοδος, ενώ περιμένει το “δώρο” της Αλεξάνδρειας, για να μειώσει την ψαλίδα από τη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά την ουρά, καθοριστικό είναι το ματς στην Κορυφή (έδρα του Αλιάκμων Νησελίου), με τους “ερυθρόλευκους” να υποδέχονται τον ΠΑΟ Παλατίτσια ενώ ο Εθνικός Ράχης μεταβαίνει στο Λιανοβέργι για να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα, που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες για άνοδο. Το πρόγραμμα κλείνει η αναμέτρηση του Αχιλλέα Νεοκάστρου με τη Θύελλα Σταυρού, με τους γηπεδούχους να θέλουν τους βαθμούς ώστε να ξεφύγουν περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας) :

Αχιλλέας Νεοκάστρου (10) – Θύελλα Σταυρού (7)

Ποντιακή Νεολαία Αράχου (4) – Ακαδημία Βέροιας (1)

Δόξα Λιανοβεργίου (6) – Eθνικός Ράχης (13)

Άρης Παλαιοχωρίου (5) – Νηρέας Βέροιας (12)

Αλιάκμων Νησελίου (11) – ΠΑΟ Παλατίτσια (9)

ΑΕ Αλεξάνδρειας (3)- Νησαϊκός (2)

Ρεπό : Μακεδονικός Πλατάνου (8)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


 

Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

12η αγωνιστική

Πρεμιέρα αύριο στον δεύτερο γύρο του 2ου ομίλου, με τα πράγματα να είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα όσον αφορά την υπόθεση άνοδος αλλά συγκεχυμένα από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τον υποβιβασμό.

Ο πρωταθλητής χειμώνα Κεραυνός Επισκοπής (ο οποίος ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με το απόλυτο στις νίκες) μεταβαίνει στον Άγιο Γεώργιο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Απόλλων, για τον οποίο ο…πέλεκυς έπεσε βαρύς μεσοβδόμαδα, καθώς η ΕΠΣ Ημαθίας τιμώρησε τους “πράσινους” με μηδενισμό στο ματς με τη Θύελλα Στενημάχου, αφαίρεσε τρεις βαθμούς από τη φετινή σεζόν και δύο από την επόμενη περίοδο.

Ο δεύτερος ΓΑΣ Κοπανού αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας και συγκεκριμένα στο Μακροχώρι, κόντρα σε μία ομάδα που θέλει τους βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Η Ακαδημία του Γιώργου Απόσογλου θα επιδιώξει την έκπληξη κόντρα στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι απέχουν έξι βαθμούς από τη Θύελλα Στενημάχου, που ακολουθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Χρήστου Δελητζάκη υποδέχεται τον Απόλλων Λυκογιάννης, που επίσης “καίγεται” για βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει φέτος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Καθοριστικό παιχνίδι και στη Νικομήδεια, όπου η Νέα Γενεά (ουραγός με 3 βαθμούς) υποδέχεται τον ΑΟ Μαρίνας, κόντρα στον οποίο μετρά τη μοναδική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης πως οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι με νέο προπονητή τον Γιώργο Προδρόμου, που αντικατέστησε στον αποχωρήσαντα Βασίλη Μισαηλίδη.

Το πρόγραμμα κλείνει με τις αναμετρήσεις σε Παναγιωπούλα και Μονόσπιτα, κόντρα σε ομάδες που φαίνεται πως θα παίξουν κυρίως τον ρόλο του ρυθμιστή, καθώς δεν φαίνεται να αναμειγνύονται σε σενάρια ανόδου ή υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Δόξα Νάουσας (7) – Ολυμπιακός Νάουσας (4)  [1-1]

Θύελλα Στενημάχου (3) – Απόλλων Λυκογιάννης (9)  [3-2]

Νέα Γενεά Νικομήδειας (12) – ΑΟ Μαρίνας (10)  [3-2]

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (8) – Κεραυνός Επισκοπής (1)  [3-5]

Ελπίδα Μονοσπίτων (5) – ΑΕΠ Βέροιας (6)  [2-1]

Ακαδημία Μακροχωρίου (11) – ΓΑΣ Κοπανού (2)  [1-4]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου


 

Β Ερασιτεχνική

10η αγωνιστική

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος στη Β Ερασιτεχνική και το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια αλλά και το ποια θα είναι η τέταρτη της κατάταξης, που θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο ανόδου στην Α2.

Στη μάχη της πρωτιάς, ο πρωτοπόρος ΜΑΣ Βεργίνας μεταβαίνει στην Πατρίδα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που θέλει πάση θυσία τους βαθμούς για να παραμείνει στην τέταρτη προνομιούχο θέση. Την ίδια ώρα, η ΑΕ Σχοινά που απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, υποδέχεται τον ΑΟ Συκιάς, που πενθεί την απώλεια του προέδρου της Βασίλη Μελιόπουλου, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

Η τρίτη της κατάταξης Νίκη Αγκαθιά αγωνίζεται επίσης εντός έδρας κόντρα στον Μακεδόνα Βέροιας, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν χάσει πλέον σημαντικό έδαφος για την τέταρτη θέση, ενώ την ίδια ώρα χρειάζονται τους βαθμούς ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Μια παραμονή που φαντάζει δύσκολη για τον ουραγό Ερμή Τριλόφου, που ελπίζει πλέον σε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, αρχής γενομένης αύριο στα Πιέρια κόντρα στην ΑΕ Σφηκιάς που θέλει τους βαθμούς για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στη Β Ερασιτεχνική, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Νίκη Αγκαθιάς (3) – Μακεδόνας Βέροιας (7)  [7-1]

AΕ Σχοινά (2) – ΑΟ Συκιάς (6)  [1-0]

AE Σφηκιάς (5) – Ερμής Τριλόφου (8)  [4-2]

ΑΣ Πατρίδα (4) – ΜΑΣ Βεργίνας (1)  [0-2]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα της κατηγορίας

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected