Κατηγορίες
Super League 1

Εργοτέλης – SKODA Ξάνθη (0-2) Πέρασε από την Κρήτη με Βασιλακάκη

ksanthiΗ απουσία του τιμωρημένου Σίλβα Κλέιτον και του συνήθη Αντώνη Ράνου δεν επηρέασε το επιθετικό πλάνο του Ράζβαν Λουτσέσκου, αφού παρά την πίεση που άσκησε ψηλά ο Εργοτέλης βρήκε τον τρόπο για να αναπτυχθεί και να απειλήσει με τον Όσκαρ Λουσέρο.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έχασαν την πιο κλασική ευκαιρία στο 22ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε ο Μοχάμεντ Γιουσούφ από τον Γουάλας κι εκτέλεσε ο Άγγελος Χαντί.

Η ακριτική ομάδα αναθάρρησε από το γεγονός ότι η εστία της δεν παραβιάστηκε κι αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή (στο 39′ με τον πλασέ του Παντελή Καπετάνου), άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κοντινή προβολή του Χρήστου Λισγάρα, έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά του Καπετάνου.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Εργοτέλης δεν δέχθηκε γκολ για πρώτη φορά, αλλά την Κυριακή η αμυντική του λειτουργία δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, με συνέπεια ο Κρίστιαν Ομπόντο να “χτυπήσει” στο 71ο λεπτό και να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου η φορμαρισμένη Ξάνθη έδωσε χώρο στον κρητικό σύλλογο για να διαφυλάξει το προβάδισμα και να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα στη μεσαία γραμμή. Η μοναδική φορά που απειλήθηκε ήταν στο 94′ (κεφαλιά Αλεξάνταρ Νόσκοβιτς), όταν πια όλα είχαν κριθεί.

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Λουτσέσκου πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και αναρριχήθηκε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Εργοτέλης παρέμεινε στην τελευταία θέση (συγκατοικεί με την Νίκη Βόλου).

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Καζναφέρης, Γκέντσογλου, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοβ, Κοζορώνης (71′ Μπαμ Μπαμ), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Χαντί (57′ Άλαν), Παμλίδης (57′ Νόσκοβιτς).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας (46′ Μπέρτος), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Βασιλακάκης (90′ Ρούντι), Λουσέρο, Καπετάνος (83′ Φλίσκας).

περισσότερο ρεπορτάζ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected