Κατηγορίες
Super League 1

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα (2-1) Κάτσε…καλά “δικέφαλε”!

1181700Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την φωτιά για πολύ ώρα, όμως δεν κάηκε. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν την Κέρκυρα με 2-1 με τα γκολ που πέτυχαν οι Περέιρα και Κάτσε, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ναγιαρ. Στο τέλος οι Φαίακες είχαν διπλή ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλία με το δοκάρι του Καϊκούτ και το σουτ του Ζορμπά που έσωσε ο Γλύκος.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης με πολλές αλλαγές στην 11αδα ξεκίνησε την αναμέτρηση σε σχηματισμό 3-5-2 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Ποζατζίδης, Τζαβέλλας και Βίτορ. Στο κέντρο οι Σπυόπουος, Σκόνδρας, Τζανδάρης και Κάτσε. Στον άξονα ο Περέιρα και στην κορυφή της επίθεσης οι Παπαδόπουλος και Κουλούρης.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου με μοναδική απουσία αυτή του Μαραγκού ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-2-1. Ο Σέτκους κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κοντός και αριστερά ο Ντιόγκο, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Βενέτης και Ντιμιτρόφσκι. Αμυντικά χαφ οι Ναγιάρ και Καρντόσο. Στις πτέρυγες οι Χαβίτο και Γκόμεζ, στον άξονα ο Ζορμπάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Καϊκούτ.

Εκτός από την φάση του 5ου λεπτού με το δυνατό σουτ του Κουλούρη και την εκτίναξη του Σέτκους, το ματς στην Τούμπα δεν είχε τίποτα να προσφέρει από άποψη θεάματος μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου. Ο Αναστασιάδης το 3-5-2 πολύ γρήγορα το άλλαξε σε 4-3-3 και στην συνέχεια σε 4-4-2 σε ρόμβο, προκειμένου να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Κέρκυρας που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους. Οι φιλοξενούμενοι με τους Γκόμεζ και Χαβίτο, να έχουν μια καλή συνεργασία έδειξαν πως υστερούσαν στα τελειώματα των φάσεων.

Έκατσε αγωνιστικά

Στο 21’ είχαμε την δεύτερη και τελευταία για το πρώτο ημίχρονο καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Ποζατζίδης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας και με γύρισμα στην περιοχή του Σέτκους ο Κουλούρης με προβολή δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος έδειξε ότι είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στο να βγάλει κάποιους αυτοματισμούς. Όσο περνούσε ο χρόνος και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να παίξει τουλάχιστον απλό ποδόσφαιρο, η Κέρκυρα έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγάει το γκολ.

Την έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ 

Στο 37’ ο Γκόμεζ αιφνιδιάζεται από την πάσα του Ντιμιτρόφκσι και να κάνει ένα κακό σουτ, στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζομπάς έβγαλε τον Χαβίτο σε θέση βολής όμως το σουτ του Ισπανού ήταν κακό. Στο 39’ οι φιλοξενούμενοι αδικήθηκαν από την υπόδειξη του δεύτερου επόπτη Νεκτάριου Παστωρμά. Ο Ζορμπάς βγήκε απέναντι από τον Γλύκο όμως η φάση σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 41’ νέα μεγάλη στιγμή για την Κέρκυρα με τον Κόντο να προσπαθεί από μακριά να πλασάρει τον Γλύκο που ήταν εκτός θέσης.

περισσότερο ρεπορτάζ και συνθέσεις στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected