Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Β ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Το pregame των δύο ομίλων της Α2 (13η αγων.) αλλά και της Β Ερασιτεχνικής (11η αγων.)

pregame111111

Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

13η αγωνιστική

Τον πρωταθλητή χειμώνα θα αναδείξει η αυριανή 13η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της Α1 Ερασιτεχνικής. Το πιο αμφίρροπο γκρουπ από τα δύο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας ρίχνει αυλαία στο 2014 με πολύ σπουδαία παιχνίδια τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρωτοπόρος Ακαδημία Βέροιας υποδέχεται στο ΔΑΚ Βικέλας τον Άρη Παλαιοχωρίου και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη προέρχεται από την ήττα στον Άραχο και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και να επιστρέψει στις επιτυχίες, κόντρα στους “κιτρινόμαυρους” που έχασαν έδαφος το προηγούμενο Σάββατο, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από τον Νηρέα Βέροιας.

Την ίδια ώρα, το ρεπό του Νησαϊκού θέλουν να εκμεταλλευτούν ΑΕ Αλεξάνδρειας και Ποντιακή Νεολαία Αράχου, ώστε να πιάσουν τους “πράσινους” στη δεύτερη θέση και να μετατρέψουν αυτόματα τον δεύτερο γύρο σε…γρίφο για δυνατούς λύτες! Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη μεταβαίνει στα Παλατίτσια, με αποκλειστικό στόχο την 12η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ το ίδιο ισχύει και τους νεοφώτιστους, που υποδέχονται τον Αχιλλέα Νεοκάστρου.

Μόνο τη νίκη θέλει και η Δόξα Λιανοβεργίου στη δύσκολη έδρα του Σταυρού, ώστε να παραμείνει στο…κόλπο της ανόδου, την ίδια ώρα που οι “πράσινοι” του Κώστα Μουρτζίλα έχουν συγκεντρώσει 17 βαθμούς και θέλουν το τρίποντο ώστε να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, εξαντλώντας στη συνέχεια όλες τις πιθανότητες για την άνοδο.

Σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στη Μέση, όπου ο Νηρέας υποδέχεται τον Μακεδονικό Πλατάνου ενώ η αναμέτρηση που ξεχωρίζει όσον αφορά το γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία είναι αυτή της Ραχιάς, ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό και τον Αλιάκμων Νησελίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας) :

ΠΑΟ Παλατίτσια (10) – ΑΕ Αλεξάνδρειας (3)

Νηρέας Βέροιας (11)- Μακεδονικός Πλατάνου (8)

Eθνικός Ράχης (13) – Αλιάκμων Νησελίου (9)

Ακαδημία Βέροιας (1) –  Άρης Παλαιοχωρίου (6)

Θύελλα Σταυρού (7) – Δόξα Λιανοβεργίου (5)

Ποντιακή Νεολαία Αράχου (4) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (12)

Ρεπό : Νησαϊκός (2)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

13η αγωνιστική

Δεύτερη αγωνιστική στον δεύτερο γύρο για το έτερο γκρουπ της Α2 Ερασιτεχνικής, με το πιο καθοριστικό παιχνίδι να διεξάγεται στην Επισκοπή όπου ο τοπικός Κεραυνός υποδέχεται την  τρίτη της βαθμολογίας Θύελλα Στενημάχου και έχει την ευκαιρία με νίκη να μεγαλώσει την “ψαλίδα” και να κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου.

Τη νίκη των “κοκκινόμαυρων” θέλει και ο ΓΑΣ Κοπανού, που υποδέχεται τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου και αν επικρατήσει των “πρασίνων” και την ίδια ώρα η Θύελλα ηττηθεί στη γειτονική Επισκοπή, τότε η διαφορά φτάνει στους 9 βαθμούς και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση στις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α1 Ερασιτεχνική.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην ουρά όπου η ουραγός Νέα Γενεά Νικομήδειας μεταβαίνει στη Ραχιά για να αντιμετωπίσει την ΑΕΠ Βέροιας, ενώ εκτός έδρας αγωνίζονται και οι Ακαδημία Μακροχωρίου και Απόλλων Λυκογιάννης, κόντρα σε Ελπίδα Μονοσπίτων και Ολυμπιακό Νάουσας αντίστοιχα.

Πιο εύκολο έργο (για το γεγονός πως αγωνίζεται εντός έδρας) έχει ο ΑΟ Μαρίνας που υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη Δόξα Νάουσας σε μία ακόμη αναμέτρηση που αφορά τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Ελπίδα Μονοσπίτων (5) – Ακαδημία Μακροχωρίου (11)  [2-0]

ΓΑΣ Κοπανού (2) – Απόλλων Αγίου Γεωργίου (8)  [2-0]

ΑΕΠ Βέροιας (6) – Νέα Γενεά Νικομήδειας (12)  [4-1]

Κεραυνός Επισκοπής (1) – Θύελλα Στενημάχου (3)  [2-0]

ΑΟ Μαρίνας (9) – Δόξα Νάουσας (7)  [3-0]

Ολυμπιακός Νάουσας (4) – Απόλλων Λυκογιάννης (10)  [3-2]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου


Β Ερασιτεχνική

11η αγωνιστική

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν στο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποια ομάδα θα κατακτήσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Α2 αλλά και το αν μπορεί το θαύμα ο Ερμής Τριλόφου ώστε να αποφύγει την τελευταία θέση.

Ο πρωτοπόρος και μαθηματικά μέλος της Α2 για την επόμενη αγωνιστική σεζόν ΜΑΣ Βεργίνας υποδέχεται στο ντέρμπι της αγωνιστικής τη δεύτερη ΑΕ Σχοινά, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν δύο μόλις βαθμούς για να γίνουν η δεύτερη ομάδα που κερδίζουν την άνοδο. Εκτός των άλλων, υπάρχει και ο τίτλος του πρωταθλητή και στο αυριανό παιχνίδι θα φανεί αν θα υπάρξει το μεγάλο φαβορί ή αν θα δοθεί παράταση για την κατάκτηση της κούπας.

Τρεις βαθμούς μακριά από τη μαθηματική άνοδο και η Νίκη Αγκαθιάς, που μεταβαίνει στον Τρίλοφο όμως το πιο σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στην Πατρίδα, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕ Σφηκιάς, με τους “κυανόλευκους” να προπορεύονται έναν βαθμό στη βαθμολογία. Τα πάντα είναι ανοιχτά για την τέταρτη θέση, ωστόσο αν η ομάδα από τα Πιέρια πάρει το τρίποντο, θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα ενόψει των τριών τελευταίων αγωνιστικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη Β Ερασιτεχνική, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

ΑΣ Πατρίδας (5) – AE Σφηκιάς (4)  [0-1]

ΜΑΣ Βεργίνας (1) – AΕ Σχοινά (2)  [1-2]

Ερμής Τριλόφου (8) – Νίκη Αγκαθιάς (3)  [1-3]

Μακεδόνας Βέροιας (7)– ΑΟ Συκιάς (6)  [1-1]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected