Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Το pregame των δύο ομίλων της Α2 (14η αγων.) αλλά και της Β Ερασιτεχνικής (12η αγων.)

pregame111111

Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

14η αγωνιστική

Επανέναρξη του πρωταθλήματος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας και ο πρώτος όμιλος μπαίνει από αύριο στο δεύτερο μισό του, με το ενδιαφέρον να είναι εξίσου έντονο τόσο στο ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα καταφέρουν να αποσπάσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου όσο και για το ποια θα είναι αυτή που θα καταλάβει την τελευταία θέση της κατάταξης, που οδηγεί στη Β Ερασιτεχνική.

Η αυριανή 14η αγωνιστική, η πρώτη του δευτέρου γύρου, περιλαμβάνει πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις με πιο σημαντική αυτή του Δημοτικού Γηπέδου Λιανοβεργίου. Εκεί, η τοπική Δόξα που μπήκε πολύ δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου και ενισχυμένη με την απόκτηση των Διτσόλα και Καραντουλαμά, υποδέχεται την τέταρτη της κατάταξης Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που επίσης ενισχύθηκε στο μεταγραφικό παζάρι και φαντάζει πολύ ανταγωνιστική για την άνοδο.

Το ImathiaSportsNews, πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, θα συμπεριλάβει στο Live της Γ Εθνικής και τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τους φίλους αναγνώστες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ζωντανά για την εξέλιξη του μεγάλου τοπικού ντέρμπι.

Η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια χειμώνα Ακαδημία Βέροιας έχει δύσκολο έργο στον Πλάτανο κόντρα στον τοπικό Μακεδονικό, που μπορεί να έχασε το “βαρύ πυροβολικό” από την επιθετική της γραμμή, ωστόσο είναι πάντα υπολογίσιμος παρά το γεγονός πως έμεινε εκτός στόχων. Οι “βυσσινί”, με νίκη κόντρα στους “πράσινους” κάνει ακόμη ένα βήμα προς την άνοδο καθώς η έδρα του Μακεδονικού αποτελεί μία από τις πλέον δύσκολες του πρωταθλήματος.

Το…τρένο της ΑΕ Αλεξάνδρειας συνεχίζει την τροχιά του προς την κορυφή, φιλοξενώντας την Κυριακή τον ουραγό Εθνικό Ράχης και ταυτόχρονα θα βρίσκεται στο…ακουστικό περιμένοντας “γκέλες” των υπόλοιπων διεκδικητών της ανόδου.

Δύσκολη έξοδο πραγματοποιεί ο τρίτος Νησαϊκός, που μεταβαίνει στα Παλατίτσια για να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα ενισχυμένο στις μεταγραφές ΠΑΟ ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι αναμετρήσεις σε Παλαιοχώρι και Νησέλι, με τους αντιπάλους να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

ΠΑΟ Παλατίτσια (11) – Νησαϊκός (3)   [0-2]

ΑΕ Αλεξάνδρειας (2) – Eθνικός Ράχης (13)   [3-0]

Μακεδονικός Πλατάνου (8) – Ακαδημία Βέροιας (1)   [0-3]

Αλιάκμων Νησελίου (9) – Θύελλα Σταυρού (7)   [0-4]

Άρης Παλαιοχωρίου (6) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (12)   [0-2]

Δόξα Λιανοβεργίου (5) – Ποντιακή Νεολαία Αράχου (4)   [0-0]

Ρεπό : Νηρέας Βέροιας (10)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

14η αγωνιστική

Εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος για τον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής και το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, όπου τρεις είναι (κατά βάση) οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Όσον αφορά τα δύο εισιτήρια ανόδου, Κεραυνός Επισκοπής και ΓΑΣ Κοπανού έχουν πάρει το πάνω χέρι και απομένει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να δούμε ποια ομάδα θα είναι αυτή που θα αγωνιστεί στο ματς του υπερπρωταθλητή της κατηγορίας.

Το πιο σημαντικό αλλά και καθοριστικό παιχνίδι του πρωινού (πλέον) προγράμματος για τον δεύτερο όμιλο της Α2, διεξάγεται στη Νέα Νικοήδεια, όπου η ενισχυμένη στις μεταγραφές Νέα Γενεά υποδέχεται την προτελευταία Ακαδημία Μακροχωρίου, που επίσης πρόσθεσε ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές από το μεταγραφικό παζάρι. Η αναμέτρηση αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο της περιοχής, ενώ το αποτέλεσμα της θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα υπάρξει φαβορί για τον υποβιβασμό ή αν το θρίλερ θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Εξίσου σημαντικό και το ματς στη Λυκογιάννη, εκεί που ο Απόλλων θέλει τη νίκη κόντρα στον αήττητο και πρωτοπόρο Κεραυνό Επισκοπής, κάτι που εκ πρώτης όψεως φαντάζει μεν δύσκολο αλλά οι “κυανόλευκοι”, που ενισχύθηκαν με έμπειρους ποδοσφαιριστές, θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για το πολύτιμο “ροζ φύλλο”.

Την ίδια ώρα, βαθμούς χρειάζονται οι Δόξα Νάουσας, Απόλλων Αγίου Γεωργίου και ΑΟ Μαρίνας για να…κοιμούνται ακόμη πιο ήσυχοι στη συνέχεια, ενώ το ματς στο Δημοτικό Γήπεδο της Στενημάχου αποτελεί ορόσημο για Θύελλα και ΓΑΣ Κοπανού, καθώς από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί αν θα “κλειδώσει” από τώρα η δυάδα ανόδου ή αν θα πάρει παράταση για τη συνέχεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (9) – Ελπίδα Μονοσπίτων (5)  [2-1]

Νέα Γενεά Νικομήδειας (12) – Ακαδημία Μακροχωρίου (11)  [1-5]

Θύελλα Στενημάχου (4) – ΓΑΣ Κοπανού (2)  [0-3]

Δόξα Νάουσας (8) – ΑΕΠ Βέροιας (6)  [0-3]

Απόλλων Λυκογιάννης (10) – Κεραυνός Επισκοπής (1)  [2-5]

ΑΟ Μαρίνας (7) – Ολυμπιακός Νάουσας (3)  [0-2]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου


Β Ερασιτεχνική

12η αγωνιστική

Πλησιάζει στο τέλος του το πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής και στις τρεις αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, απομένουν τρεις σημαντικές εκκρεμότητες : ο πρωταθλητής, οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τους ΜΑΣ Βεργίνας και Νίκη Αγκαθιάς για την άνοδο στην Α2 και το αν καταφέρει ο Ερμής Τριλόφου να κάνει το…ρεσάλτο και να προσπεράσει τον Μακεδόνα Βέροιας, τον οποίο αντιμετωπίζει αύριο εντός έδρας.

Στο αυριανό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, εκτός του αγώνα στον Τρίλοφο ξεχωρίζουν και οι αναμετρήσεις σε Σχοινά (η τοπική ομάδα με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν τους βαθμούς για να βρίσκονται πάντα μέσα στο “παιχνίδι” για την τέταρτη θέση) και Αγκαθιά, όπου το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο καθώς ο ΑΣ Πατρίδας θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα και να κάνει ένα ακόμη βήμα για το τελευταίο εισιτήριο ανόδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στη Β Ερασιτεχνική, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Ερμής Τριλόφου (8) – Μακεδόνας Βέροιας (7)  [0-4]

ΑΟ Συκιάς (6) – ΜΑΣ Βεργίνας (1)  [0-2]

Νίκη Αγκαθιάς (2) – ΑΣ Πατρίδας (4)  [4-0]

AΕ Σχοινά (3) – AE Σφηκιάς (5)  [7-1]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected