Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΑΕ Χαρίεσσας 3-1 (photos)

DSCN3698

Τη 13η νίκη του στο πρωτάθλημα και την πρώτη για το 2015 πέτυχε ο ΑΣ Ειρηνούπολης, επικρατώντας της μαχητικής ΑΕ Χαρίεσσας με σκορ 3-1.

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας (κυρίως στο πρώτο μέρος), ωστόσο δεν κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη με αποτέλεσμα το συγκρότημα της ΑΕΧ να είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και θα μπορούσε (τηρουμένων των αναλογιών) να πάρει κάτι από τη σημερινή αναμέτρηση. Το γκολ όμως του Κώστα Έξαρχου στο 89′ (δεύτερο για τον ίδιο και πλασάρισμα στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς) έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων, που κατάφεραν να βάλουν δύσκολα σε έναν (αντικειμενικά) πιο ισχυρό αντίπαλο.

Οι “κυανόλευκοι” ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, πίεσαν την αντίπαλη άμυνα από το πρώτο λεπτό και με συνεχές passing game και κυκλοφορία περιφερειακά αλλά και κάθετα στην περιοχή, προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των “κιτρινόμαυρων. Ένα καλό σουτ του Λαμπριανίδη στο 5ο λεπτό ήταν ουσιαστικά το…προμήνυμα για το τέρμα του Έξαρχου στο 13′, σε μια φάση που ο υψηλόσωμος φορ γύρισε ωραία το σώμα του μέσα στην περιοχή και προ δύο αντιπάλων με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιακόπουλου.

Η εξέλιξη αυτή (θετική για τους γηπεδούχους) άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν στη συνέχεια να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Βαλάντη Τοπαλίδη, που είχε σε ακόμη ένα παιχνίδι πολύ καλή απόδοση. Ο έμπειρος πλάγιος επιθετικός ήταν αυτός που στο 28΄έφερε το ματς στα ίσια, με μια ατομική ενέργεια και αφού αρχικά σημάδεψε το δοκάρι του Ιωακειμίδη, στο ριμπάουντ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

DSCN3708

Το ματς απέκτησε ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να αυξάνουν ακόμη περισσότερο την πίεση και να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες με τους Πέτγαζλη (33′) και Έξαρχο (41′). Στο 43′ οι πρωταθλητές χειμώνα ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Συμεωνίδη στη μεγάλη περιοχή, με τον ρέφερι κ. Γιοβανόπουλο να υποδεικνύει τελικά θέατρο και να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των “κυανολεύκων”.

Ωστόσο δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 45 λεπτά, ο ΑΣ Ειρηνούπολης κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, τέρμα που αποδείχτηκε στη συνέχεια καθοριστικό κυρίως λόγω της χρονικής στιγμής που επιτεύχθηκε. Ο Αργυρίου έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Συμεωνίδης βρέθηκε στην κορυφή της μεγάλης περιοχής και με διπλή προσπάθεια μετά από απόκρουση αμυντικού, έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Λιακόπουλου, “γράφοντας” το 2-1.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε μία πανομοιότυπη εικόνα, με τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν περισσότερο στην τακτική τους και τους γηπεδούχους να είναι πάντα επικίνδυνοι στις επιθετικές τους προσπάθειες. Στο διάστημα αυτό, οι πρωτοπόροι της Α1 είχαν δύο καλές στιγμές με τους Έξαρχο και Σαμψωνίδη, ενώ η ΑΕΧ είχε επισκέψεις στα καρέ του Ιωακειμίδη, χωρίς όμως την κλασική ευκαιρία.

Λίγο πριν το φινάλε και ενώ ο Λούρης είχε ετοιμαστεί να περάσει αλλαγή στη θέση του Έξαρχου, ο πρώτος σκόρερ των νεοφώτιστων πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Πέτγαζλη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Λιόλιο.

DSCN3707

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Αργυρίου, Μανδάλης, Τενεκετζής (72′ Παπαδόπουλος), Βαλδήρ, Κουκουράκης, Λαμπριανίδης, Σαμψωνίδης (63′ Τζεϊρανίδης), Συμεωνίδης, Πέτγαζλης, Έξαρχος (89′ Λούρης).

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Τσίπης, Σπαθόπουλος, Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος (47′ λ.τ. Χρυσαφίδης), Παμπουχίδης (81′ Γκίλτσης), Κανδηλίδης, Τσάλμας, Τοπαλίδης, Κατσιγιαννόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected