Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

FIFA – Επιτέλους μια υποψηφιότητα ΜΕΣΑ από το ποδόσφαιρο!

ace4ac3bdb4231aadcb3d85e70c1e5e0_LΤην υποψηφιότητά του για την προεδρία στη FIFA ανακοίνωσε ο Λουίς Φίγκο!

Ο Πορτογάλος πρώην άσος των γηπέδων, με πλούσια καριέρα σε  Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ, αποφάσισε να «κατεβεί» στις εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη λάβει την υποστήριξη πέντε ομοσπονδιών, κάτι που απαιτείται για να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα.

Ο 42χρονος Πορτογάλος σε δηλώσεις του στο CNN ανέφερε: «Νοιάζομαι για το ποδόσφαιρο και το προφίλ που έχει η FIFA τα τελευταία χρόνια δεν μου αρέσει. Αν ψάξεις για τη ΦΙΦΑ στο διαδίκτυο η πρώτη λέξη που θα δεις είναι… σκάνδαλο. Το ποδόσφαιρο αξίζει κάτι καλύτερο απ’ αυτό. Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή».

O νυν πρόεδρος της ΦΙΦΑ Ζεπ Μπλάτερ αναμένεται να έχει σκληρό ανταγωνισμό στην προσπάθειά του να κερδίσει και πέμπτη θητεία στη θέση του προέδρου, καθώς εκτός του Φίγκο, πρόθεση να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράζει ο πρώην διεθνής Γάλλος επιθετικός Νταβίντ Ζινολά, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ολλανδίας Μίχελ Φαν Πράαχ, ο Γάλλος διπλωμάτης και πρώην μέλος της διοίκησης της FIFA Ζερόμ Σαμπάν και ο πρίγκηπας της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή (30/1).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected