Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ολλανδία – Ο Έλληνας της Άλκμααρ έγινε επαγγελματίας!

b14224884410_χατζηδιακος-κεντρικηΕπαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2017 υπόγραψε την Τετάρτη ο 18χρονος Ελληνο-ολλανδός Παντελής Χατζηδιάκος!

Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Ολλανδία (κατέχει και τις δύο υπηκοότητες), αποκτήθηκε από την ΑΖ τον Ιανουάριο του 2011 προερχόμενος από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Μέχρι πρόσφατα ήταν αρχηγός των ομάδων Under-18 και Under-19 της Άλκμααρ, όμως εντυπωσίασε κατά την παρουσία του πρόσφατα στην χειμερινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Πορτογαλία, με αποτέλεσμα ο ολλανδικός σύλλογος να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Ο Παντελής Χατζηδιάκος είναι ένας ταλαντούχος παίκτης από τις υποδομές μας. Έχει μεγάλες δυνατότητες και αυτό ήταν φανερό τον Ιανουάριο, όταν βρέθηκε με την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία. Είναι ένας δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός με μεγάλη δύναμη στις μονομαχίες. Τώρα εξαρτάται από αυτόν να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα όπως έχουν κάνει και άλλοι παίκτες μας», ανέφερε κατά την υπογραφή του συμβολαίου ο τεχνικός διευθυντής της Άλκμααρ Έρνι Στιούαρτ.

Από τη δική του πλευρά ο νεαρός τόνισε πως αποτελεί δικαίωση γι’ αυτόν:

«Για μένα ήταν πάντα ένα όνειρο να παίξω σε ολλανδική ομάδα. Με όσα έχει περάσει η οικογένειά μου με τη μετακόμιση από την Ελλάδα στην Ολλανδία, αυτό το συμβόλαιο είναι μία ανταμοιβή. Πήρα μυρωδιά από την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία, τώρα εξαρτάται από εμένα να φτάσω εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο γεννηθείς στις 18 Ιανουαρίου του 1997, διεθνής ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής και με το ταλέντο του άρχισε να ξεχωρίζει αμέσως.
Η ομάδα που τον… εντόπισε μέσω των Summer Camp, όπου έπαιρνε μέρος από τα 8 του χρόνια,  ήταν ο Παναθηναϊκός.

Στην Παιανία συνέχισε τη δουλειά, ωστόσο η οικογένεια του μετακόμισε στην Ολλανδία και ο επίδοξος τότε ποδοσφαιριστής πήγε στις ακαδημίες της Άλκμααρ.
Προσαρμόστηκε γρήγορα σε μία ξένη χώρα και ξεδίπλωσε τις ικανότητες του, όντας αρχηγός στην ομάδα U-16 που κατέκτησε το πρωτάθλημα λίγο καιρό αργότερα.

Τα… φώτα όπως είναι λογικό έπεσαν πάνω του, αλλά ο ίδιος έσκυψε το κεφάλι, συνέχισε την δουλειά και πλέον στα 18 του χρόνια είναι έτοιμος να… γευτεί το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και να αποδείξει στον προπονητή του πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στην  Eredivisien, ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.
Σαφέστατα είναι μεγάλη τιμή για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο να έχει εκπρόσωπο σ’ ένα τόσο προσεγμένο πρωτάθλημα.

28/01/2015
acadimies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected