Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΦΑΣ Νάουσα – ΑΕ Χαρίεσσας 2-1 (photos)

DSCN4060

Πιστή…αντιγραφή του αγώνα του πρώτου γύρου επιφύλασσαν σήμερα οι δύο αντίπαλο στο ΔΑΚ Νάουσας! Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα, όπως και στη Χαρίεσσα, πήρε τους τρεις βαθμούς με γκολ στις καθυστερήσεις και απέφυγε το…έμφραγμα λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΑΣ Ειρηνούπολης.

Από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινόμαυροι” ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι στο σημερινό ματς, έκλεισαν τους χώρους με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Σταύρο Κίτσο, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΦΑΣ Νάουσα. Η τακτική του Δημήτρη Χαλκιά απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, καθώς  οι “κυανόλευκοι” δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την πληθώρα φάσεων όπως σε προηγούμενα παιχνίδια οι οποίοι έφτασαν στο πρώτο γκολ από τα 11 βήματα.

Untitled-1

Πριν την αναμέτρηση, το ImathiaSportsNews βράβευσε τους Νίκο Περηφανόπουλο και Τρύφωνα Νίκου ως τους MVP της 9ης και 13ης αγωνιστικής αντίστοιχα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Μπέκα.

Παρουσία 200 περίπου θεατών και από τις δύο πλευρές και με ιδανικό καιρό για ποδόσφαιρο (με βαρύ ωστόσο αγωνιστικό χώρο από τις προηγούμενες βροχές) το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από την αρχή φάνηκε η σαφής πρόθεση των γηπεδούχων να κλείσουν τους αντιπάλους στα καρέ τους και με συνεχές passing game να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Λιακόπουλου. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΧ με συμπαγής άμυνα και εναλλαγές θέσεων είχε σαν πρωταρχικό στόχο να απομακρύνει τον κίνδυνο και να εκμεταλλευτεί στην κόντρα την ταχύτητα των Τοπαλίδη και Τσάλμα.

Στο πρώτο μέρος, ο ΦΑΣ δυσκολεύτηκε αφάνταστα να “σπάσει” την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων (παρά την εδαφική υπεροχή) και μάλιστα η πρώτη ουσιαστική φάση σημειώθηκε στο 28′ όταν το “ένα – δύο” Καφέ – Σαρηγιαννίδη, ο πρώτος άνοιξε το κοντρόλ και ο Λιακόπουλος πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του. Δεύτερη καλή στιγμή στο 40′ όταν ο Καφές έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αβραμόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής, η κεφαλιά όμως που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιακόπουλου.

DSCN4076

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι σε μια διεκδίκηση της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Κατσουγιαννόπουλος στην προσπάθεια να διώξει τη μπάλα βρήκε τον Καφέ και αυτός έπεσε στο έδαφος, με τον ρέφερι κ. Γιοβανόπουλο να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίκος Σαρηγιαννίδης, “λυτρώνοντας” την ομάδα του στο 50′, τέρμα αριθμός 11 στη φετινή σεζόν για τον ίδιο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καφές προσπάθησε από πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο ενώ το ίδιο συνέβη και στο 63′ όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Λιακόπουλου.

Και ενώ ο ΦΑΣ προσπαθούσε για το δεύτερο γκολ που θα “κλείδωνε” την υπόθεση νίκη, στο 84′ η ΑΕΧ κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσια και να δώσει δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Σκόρερ και πάλι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος…χτίζει σερί τις τελευταίες αγωνιστικές και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια.

Όμως, οι “κυανόλευκοι” οι οποίοι βγήκαν σύσσωμοι στην επίθεση μετά την επίτευξη του γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων, βρήκαν τη λύση στο τέλος, με τον Δημήτρη Καφέ στο ίδιο λεπτό με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στη Χαρίεσσα στο ματς του πρώτου γύρου (90+1′)! Στη φάση αυτή, ο Μουρίκι έκανε τη σέντρα, ο Αδάμ Βλαχοδήμος κατέβασε τη μπάλα με το στήθος στο πρώτο δοκάρι, “έσπασε” στο ύψος του πέναλτι για τον Καφέ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε τις…καρδιές των Ναουσαίων στη θέση τους.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη σημερινή (δύσκολη) νίκη και πλέον το βλέμμα στρέφεται στο μεγάλο ματς της Τετάρτης κόντρα στον ΑΣ Ειρηνούπολης, στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Στην αντίπερα όχθη, οι “κιτρινόμαυροι” τα έχουν και πάλι με την τύχη τους καθώς ηττήθηκαν στις καθυστερήσεις, ωστόσο δεν θα πρέπει να μείνουν στο σημερινό παιχνίδι καθώς η συνέχεια είναι το ίδιο δύσκολη και χρειάζονται οι βαθμοί για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

DSCN4092

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Λιόλιο και Μαργαρίτη.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κίτσος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Πέικος, Περηφανόπουλος, Αβραμόπουλος, Μουρίκι, Σαρηγιαννίδης, Γασπαράτος (62′ Πιπινίκας), Καφές, Συμπεθέρης (60′ Νίκου).

AE Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Τσίπης, Σπαθόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος, Μπατανάρας, Κανδηλίδης, Τσάλμας (74′ Χρυσαφίδης), Τοπαλίδης, Παμπουχίδης (46′ Γκίλτσης), Σταυρίδης (46′ Δίντσης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected