Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΣ Ειρηνούπολης 0-2 (σημ. νέες μεταγραφές για τις δύο ομάδες)

DSCN2207Το ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο πρωτοπόρος ΑΣ Ειρηνούπολης στο Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, κατέβαλε την αντίσταση του Φίλιππου Μελίκης και ξεκινά άμεσα την προετοιμασία για τον μεγάλο ημιτελικό του Κυπέλλου, με αντίπαλο τον ΦΑΣ Νάουσα (11/2).

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, καθώς στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί, είχαν τρία δοκάρια και χρειάστηκαν 43 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ, το οποίο μάλιστα προήλθε από αυτογκόλ του Λάζαρου Μουρατίδη, ο οποίος προσπάθησε με προβολή να απομακρύνει τη μπάλα η οποία κατέληξε στον ουρανό των δικτύων του Τσιώμου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Φίλιππος μπήκε πιο δυνατά, για 20 λεπτά μετέφερε την πίεση στα καρέ του Ιωακειμίδη ωστόσο οι “τζιαλορόσι” είχαν τις λύσεις στη συνέχεια και πέτυχαν το δεύτερο γκολ με το οποίο “κλείδωσαν” τους τρεις βαθμούς. Ντεμπούτο σήμερα για τον Ισπανό Κάρλος Βίγια τον οποίο ο ΑΣ Ειρηνούπολης απέκτησε δανεικό από τη Βέροια αλλά και για τον Μανώλη Γκελοσάνι, ο οποίος προέρχεται από τα Λευκάδια. Από την άλλη πλευρά, πρώτη εμφάνιση και για τον Χρήστο Σερασκέρη, που “μετακόμισε” στη Μελίκη από το Μακροχώρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος και βγήκαν με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση, “φορτώνοντας” τον Χρήστο Καραγιάννη ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο να κατεβάζει τη μπάλα και να τη “σπάει” στους συμπαίκτες του. Στο διάστημα αυτό, οι νεοφώτιστοι είχαν τρία δοκάρια με τους Κουκουράκη, Λαμπριανίδη και Σαμψωνίδη, σε ένα πολύ έντονο 45λεπτο το οποίο έκλεισε τελικά ευνοϊκά για τους φιλοξενούμενους καθώς δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Σαμψωνίδης έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Μουρατίδης προσπάθησε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσιώμου.

Το γκολ αυτό, σε καθοριστικό σημείο της συνάντησης άλλαξε τα δεδομένα και οι γηπεδούχοι βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να ρισκάρουν για την ισοφάριση. Για ένα 20λεπτο οι “ερυθρόλευκοι” δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, είχαν δοκάρι με τον Μπρέγκου (απόκρουση του Ιωακειμίδη με τα ακροδάχτυλα  και στη συνέχεια στη κάθετη δοκό) και μια καλή στιγμή με τον Ανδρίτσο στις οποίες πλησίασαν στην ισοφάριση.

DSCN3848

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, οι αλλαγές του Γιώργου Τυριακίδη έδωσαν πιο ξεκούραστες λύσεις και στο 78′ κατόρθωσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με το οποίο “καθάρισαν” το ματς. Σκόρερ ο Λαμπριανίδης, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής μετά τη σέντρα του Αργυρίου, “σπάσιμο” του Καραγιάννη με κεφαλιά και ο έμπειρος μέσος με προβολή πέτυχε το 4ο προσωπικό τέρμα στο πρωτάθλημα και το 65ο της ομάδας στη φετινή Α1.

Τα υπόλοιπα 15 λεπτά της αναμέτρησης ήταν κυρίως διαδικαστικά, δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Βρέσκα επισφράγισε τη νίκη του ΑΣ Ειρηνούπολης, την 17η στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, ο Φίλιππος υποχώρησε στην 8η θέση και συνεχίζει την…βορά βαθμών για την αποφυγή κάθε αρνητικού σεναρίου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Παπαδάκη

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Καραγκιζόπουλος (87′ Μαμουτόπουλος), Σερασκέρης, Μουρατίδης, Τεγούσης, Μπούφι, Ανδρίτσος, Λουμάνι (74′ Πιτσάβας), Μπρέγκου, Σίμος, Τάσος.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Συμεωνίδης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Κουκουράκης, Πέτγαζλης (74′ Παπαδόπουλος), Λαμπριανίδης (88′ Γκελοσάνι), Καραγιάννης, Σαμψωνίδης, Παρσόπουλος (56′ Κάρλος Βίγια).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected