Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αε Χαρίεσσας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 2-2 (photos+video)

DSCN4339Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με δραματική εξέλιξη μέχρι το τελευταίο λεπτό παρακολούθησαν οι 100 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Χαρίεσσας.

Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, πάλεψε για την ανατροπή και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 66′ προσδίδοντας τεράστιο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, σε μια αναμέτρηση που παρά τις σημαντικές απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν φανερό πως θα μπορούσε να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς και να παραμείνουν κοντά στην κορυφή.

Untitled-1

Πριν την αναμέτρηση το ImathiaSportsNews βράβευσε τους Κώστα Τσίπη και Γιώργο Κανδηλίδη ως τους MVP της 14ης και 18ης αγωνιστικής αντίστοιχα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τον πρώην πρόεδρο και για πολλά χρόνια διοικητικό ηγέτη της ομάδας, Σάββα Ακριτίδη.

To ματς της Χαρίεσσας, εκ προοιμίου πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, είχε δύο όψεις μία για κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ο Μέγας Αλέξανδρος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε ένα τέρμα, κυκλοφόρησε περισσότερο τη μπάλα και περιόρισε σημαντικά τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Στο δεύτερο 45λεπτο οι “κιτρινόμαυροι”, παρά τη ψυχρολουσία του 47′ και το δεύτερο εις βάρος τους τέρμα, ανασκουμπώθηκαν, πίεσαν τους φιλοξενούμενους και κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσια μέσα σε διάστημα τριών λεπτών.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Πολλά τα στοιχεία που μπορούμε να παραθέσουμε ως απάντηση και με ιδιαίτερη βαρύτητα το καθένα. Αρχικά θα λέγαμε πως η αδυναμία των “πρασίνων” να διατηρήσουν τα σκήπτρα στον αγώνα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης. Οι πολλές απουσίες εξ αρχής αλλά και οι τραυματισμοί των Σάββα Αθανασιάδη και Γιώργου Ντάμτσιου στο δεύτερο μέρος, επηρέασαν αρνητικά τους φιλοξενούμενους και σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων, επήλθε η αλλαγή εικόνας από το 50′ και έπειτα. Οι παίκτες του Δημήτρη Χαλκιά (δεν αγωνίστηκε σήμερα) κατέθεσαν πάθος και ψυχή στο διάστημα αυτό, πέτυχαν δύο τέρματα και στο τέλος είχαν και την τύχη με το μέρος τους (που τους έλειψε στη Νάουσα) όταν ο Χαλβατζής έχασε μεγάλη ευκαιρία εξ επαφής για να κάνει το 2-3.

Το φιλμ της αναμέτρησης

4′ Κλέψιμο του Βασίλη Παπαδόπουλου στο χώρο του κέντρου, ο αρχηγός του Μέγα Αλέξανδρου βγήκε απέναντι από τον Λιακόπουλο, το σουτ όμως κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

8′ Λάθος γύρισμα στην άμυνα των “πρασίνων”, ο Τοπαλίδης έκανε την κατά μέτωπο κούρσα, ωστόσο τα δύο συνεχόμενα σουτ που επιχείρησε, αποκρούστηκαν εντυπωσιακά από τον Μουσκεφτάρα.

25′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Σάββα Αθανασιάδη από δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά, ο Δημήτρης Σούρλας έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και με μία προσποίηση και σουτ, άνοιξε το σκορ (0-1).

DSCN4367

29′ Δυνατό σουτ του Τοπαλίδη από το ύψος της περιοχής, άουτ.

32′ Ατομική προσπάθεια του Θεοδωρόπουλου από αριστερά, “γέμισε” με το αριστερό αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί πριν γίνει απειλητικός ο Σταυρίδης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας.

47′ ΓΚΟΛ! Ωραία ατομική προσπάθεια του Ηλία Αθανασιάδη στον άξονα, κάθετη πάσα με στόχο τον Δημήτρη Σούρλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, κοφτή ντρίπλα του τελευταίου και πέφτει στο έδαφος. Ο κ. Καραντώνης είδε παράβαση του Μπατανάρα και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Εκτελεστής ο Σάββας Αθανασιάδης, ο οποίος σημάδεψε τη γωνία του Λιακόπουλου (0-2)

53′ Ωραία κίνηση του Σούρλα, πάσα στον Σάββα Αθανασιάδη, ο τελευταίος σε πλεονεκτική θέση για γκολ ωστόσο η προβολή του Κατσουγιαννόπουλου στη μπάλα είναι σωτήρια.

63′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Τοπαλίδη, ο Μουσκεφτάρας απέκρουσε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Λέσκα ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Δρομπουλιανίδη, όπως έκρινε ο κ. Καραντώνης. Πέναλτι για τους “κιτρινόμαυρους”, εκτελεστής ο αρχηγός Γιώργος Κανδηλίδης και η μπάλα στα δίχτυα (1-2). Στη φάση αυτοί οι “πράσινοι” διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στον Μουσκεφτάρα.

66′ ΓΚΟΛ! Ατομική προσπάθεια του Τοπαλίδη, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Κατσουγιαννόπουλο και αυτός με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! (2-2)

85′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Μέγα Αλέξανδρο. Εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη, η μπάλα παίρνει τροχιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Χαλβατζής όμως φάνηκε να αιφνιδιάζεται που δεν απομάκρυναν οι αμυντικοί, το πλασέ που επιχείρησε εξ επαφής απέκρουσε ο Λιακόπουλος και στην επαναφορά ο Σαλτουρίδης έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.DSCN4347

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Χ. και Παζαρτζικλή.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Τσίπης, Σπαθόπουλος (46′ Λέσκας), Θεοδωρόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος, Μπατανάρας (61′ Δίντσης), Κανδηλίδης, Σταυρίδης, Τσάλμας (73′ Φείμ), Κατσιγιαννόπουλος, Τοπαλίδης.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Δρομπουλιανούδης (77′ Ελευθεριάδης), Σερμπίνης, Παπαδόπουλος, Χαλβατζής, Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Η., Σούρλας Δ., Μηνούδης Κ., Αθανασιάδης Σ. (λ.τ. Βελικούδης), Ντάμτσιος (65′ λ.τ. Καρβούνης)

Ανακοίνωση Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Α.Ε. Χαρίεσσας για την υποδειγματική φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας μας και συγχαίρουμε τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και τους φιλάθλους της για την εξαιρετική και άψογη συμπεριφορά τους, παρά την κρισιμότητα του αγώνα.

Και επειδή είναι αρκετά τα περιστατικά άριστης φιλοξενίας, είναι φανερό ότι κάτι αλλάζει στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν θ’ αργήσει η στιγμή που – με τη συνδρομή όλων μας – ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ θα είναι μόνο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Για τον A.O. ”ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Τρικάλων
Σαλτουρίδης Χ. Νικόλαος298969_292256067453307_1374829657_n22211

Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected