B ΕΠΣ Ημαθίας

Α2 Ερασιτεχνική – Το pregame του 1ου ομίλου (19η αγωνιστική) και των εξ αναβολής του 2ου (16η αγωνιστική)

pregame111111111

Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

19η αγωνιστική

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς η αυριανή (22/2) και ο πρώτος όμιλος της Α2 Ερασιτεχνικής κάνει σέντρα στην 19η αγωνιστική, μία ακόμη καθοριστική όσον αφορά την κορυφή της βαθμολογίας αλλά και την ουρά, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι θα προκύψει με τη συμμετοχή ή όχι του Αχιλλέα Νεοκάστρου στα επερχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη αγωνιστική, οι πρωταθλητές Ημαθίας του 2012 δεν κατέβηκαν στο Μακροχώρι με αντίπαλο την Ακαδημία Βέροιας, μηδενίστηκαν και τους αφαιρέθηκαν δύο βαθμοί με αποτέλεσμα να βρεθούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά τα δύο εισιτήρια ανόδου στην Α1 Ερασιτεχνική, η “μάχη” συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στις 9 αγωνιστικές που απομένουν, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Σαφές προβάδισμα έχει αποκτήσει η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί των 17 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, μία επίδοση που μετά την εξαιρετική έρευνα του ImathiaSportsNews την φέρνει στην 3η θέση πανελληνίως, ανάμεσα σε 3000 περίπου ερασιτεχνικές ομάδες!

Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη ωστόσο έχει ρεπό αύριο και η Ακαδημία Βέροιας έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη θέση, εφόσον βεβαίως περάσει με νίκη από τη δύσκολη έδρα της Δόξας Λιανοβεργίου. Το συγκρότημα του Σάκη Παγγούρα έχει μείνει αρκετά πίσω όσον αφορά τη διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων, ωστόσο δεν παύει να είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος.

Ο τρίτος Νησαϊκός υποδέχεται τον Αχιλλέα Νεοκάστρου και θα φανεί λίγο πριν τη σέντρα αν οι “φιλοξενούμενοι” εμφανιστούν στο γήπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι “πράσινοι” παίρνουν τη νίκη στα χαρτιά, παραμένουν κοντά στις δύο πρώτες θέσεις ενώ από την άλλη πλευρά, ο Αχιλλέας θα μετρά αντίστροφα για τον οριστικό (είτε στα χαρτιά είτε αγωνιστικά) υποβιβασμό στη Β Ερασιτεχνική.

Σπουδαίο ματς διεξάγεται στον Άραχο, όπου η Ποντιακή Νεολαία υποδέχεται την σκληροτράχηλη Θύελλα Σταυρού, που μπορεί να μην έχει βαθμολογικούς στόχους, ωστόσο αγωνίζεται πάντα για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς ώστε να παραμείνουν στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

Στα άλλα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, ο Άρης υποδέχεται στο Παλαιοχώρι τον Εθνικό Ράχης που φαίνεται πως είναι πλέον κοντά στην παραμονή στην κατηγορία, ο Μακεδονικός Πλατάνου αγωνίζεται κόντρα στον ΠΑΟ Παλατίτσια ενώ ο Αλιάκμων θα υποδεχτεί στο γήπεδο της Κορυφής τον Νηρέα Βέροιας, που στα τελευταία παιχνίδια είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος.

Aναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Μακεδονικός Πλατάνου (7) – ΠΑΟ Παλατίτσια (11)  [4-1]

Αλιάκμων Νησελίου (9) – Νηρέας Βέροιας (10)  [1-0]

Άρης Παλαιοχωρίου (6) – Eθνικός Ράχης (13)  [2-0]

Δόξα Λιανοβεργίου (5) – Ακαδημία Βέροιας (2)  [3-4]

Ποντιακή Νεολαία Αράχου (4) – Θύελλα Σταυρού (8)  [1-1]

Νησαϊκός (3) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (12)  [2-0]

Ρεπό : ΑΕ Αλεξάνδρειας (1)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

16η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Δύο παιχνίδια διεξάγονται αύριο, που είχαν αναβληθεί στις 25/1 λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περίοδο εκείνη την Ημαθία.

Ξεχωρίζει βεβαίως το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Κεραυνό Επισκοπής και τον ΓΑΣ Κοπανού, που μπορεί να μην διακυβεύεται η άνοδος ωστόσο η κατάκτηση του τίτλου αλλά και το γόητρο είναι δύο πολύ σημαντικά κίνητρα. Σε περίπτωση που η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη επικρατήσει, κατακτά το πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή με τον πρώτο του άλλου ομίλου, ενώ σε περίπτωση επικράτησης των φιλοξενούμενων, στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές θα χρειαστεί μία ακόμη “γκέλα” των πρωτοπόρων και το απόλυτο για τον ΓΑΣ ώστε να είναι αυτός που θα σηκώσει την κούπα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Απόλλων Λυκογιάννης υποδέχεται την εντυπωσιακή το τελευταίο διάστημα Ελπίδα Μονοσπίτων που έχει φτάσει το αήττητο σερί στις 12 αγωνιστικές! Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” στοχεύουν αποκλειστικά στη νίκη καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα ίσως αποδειχτεί καταδικαστικό στη συνέχεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων της 16ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Κεραυνός Επισκοπής (1) – ΓΑΣ Κοπανού (2)  [1-0]

Απόλλων Λυκογιάννης (12) – Ελπίδα Μονοσπίτων (3)  [1-7]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected