Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Ειρηνούπολη 0-1

Χωρίς τίτλο

Ματς για γερά νεύρα και που παραλίγο να…τιναχτεί στον αέρα παρακολούθησαν σήμερα πάνω από 200 θεατές που βρέθηκαν στην εξέδρα του Δημοτικού Γηπέδου Αγγελοχωρίου.

Ο ΑΣ Ειρηνούπολης κατάφερε να “αποδράσει” από το ορεινό Βέρμιο και να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην Α1 Ερασιτεχνική, ωστόσο δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αχιλλέα που πάλεψε για τη νίκη. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες στο σημερινό παιχνίδι, το γκολ όμως ήρθε στο 78′ σε μία φάση που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι, υποστηρίζοντας πως αρχικά υπήρξε offside και στη συνέχεια ότι ο σκόρερ βρήκε τη μπάλα με το χέρι πριν σκοράρει.

Ακολούθησε ένας πραγματικός…πανζουρλισμός, οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι μεταξύ τους, ενώ ακολούθησαν μπουνιές και κλωτσιές εκατέρωθεν. Όσοι προσπάθησαν να χωρίσουν τους παίκτες, δέχτηκαν και αυτοί με τη σειρά τους κάποιες…ψιλές ενώ μετά τα επεισόδια, την άγουσα για τα αποδυτήρια πήραν οι Πέτρος Μπράτσης και Κώστας Έξαρχος, για τους οποίος το φύλλο αγώνος είναι αρκετά βεβαρημένο (δείτε λεπτομέρειες στο τέλος του ρεπορτάζ). Η τριάδα των διαιτητών πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, απειλώντας να διακόψει το παιχνίδι ωστόσο μετά από 10 περίπου λεπτά, τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων και πάλεψαν επί ίσοις όροις για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το τρίποντο ώστε να παραμείνουν στην κορυφή, ξεκίνησαν με σαφή πρόθεση να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να “φορτώσουν” την επίθεση ψάχνοντας κυρίως τα κεφάλια των Καραγιάννη και Έξαρχου. Πολύ καλοί και οι δύο στο ψηλό παιχνίδι, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις στο πρώτο μέρος, ενώ και ο Καρυπίδης είχε ένα καλό σουτ που πέρασε μόλις άουτ.

Στο διάστημα αυτό, ο Αχιλλέας είχε τις δικές του στιγμές και συγκεκριμένα στο 25′ ένα σουτ του Καραλιόπουλου από τα πλάγια απέκρουσε ο Ιωακειμίδης, ενώ μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Στην επανάληψη και ενώ ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει ακόμη πιο βαρύς και δυσκόλευε αφάνταστα τους 22 ποδοσφαιριστές, το θέαμα δεν έλειψε και οι δύο ομάδες έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 62′ ο Καραγιάννης και πέντε λεπτά αργότερα ο Τζεϊρανίδης είχαν καλές στιγμές με κεφαλιές, ενώ και ο Έξαρχος μετά από ωραία κάθετη πάσα του Λαμπριανίδη είχε μια σημαντική ευκαιρία λίγο πριν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

DSCN4160.

Στο 70′ ο Αχιλλέας έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Γιάτσος έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων μπερδεύτηκαν ωστόσο η μπάλα κόλλησε στη λάσπη και πριν φτάσει στον Γιαμαλίδη απέκρουσαν τελευταία στιγμή. Πέντε λεπτά αργότερα, ωραία πάσα του Παρθενόπουλου στον αμαρκάριστο Κακούδη ο τελευταίος όμως έπιασε αδύναμο πλασέ χωρίς να απειλήσει τον Ιωακειμίδη που μπλόκαρε.

Για να φτάσουμε στην επίμαχη φάση του 78ου λεπτού. Ο Αργυρίου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σακελλάρης απέκρουσε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή, η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι, πήρε πορεία προς το ύψος της περιοχής και μετά από έναν απίστευτο χαμό και πολλά σώματα να παρεμβάλλονται, ο Τζεϊρανίδης την έσπρωξε στα δίχτυα. Άπαντες έπεσαν πάνω σε διαιτητή και βοηθό, ζητώντας αρχικά off-side και στη συνέχεια χέρι του σκόρερ ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια με την κατάληξη που αναφέραμε στην αρχή του ρεπορτάζ.

Μετά την επιστροφή των διαιτητών από τα αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Πέτγαζλη, φάση που σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Παζαρτζικλή.

DSCN3339

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Χαρατσίδης (74′ Σαμαράς Δ.), Σακελλάρης (87′ Μάραντης), Καραμεταξάς, Μπαξεβάνος, Μπράτσης, Σύγγας, Καραλιόπουλος (66′ Καραλιόπουλος), Γιάτσος, Κακούδης, Παθρενόπουλος

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Μανδάλης (55′ Κουκουράκης), Συμεωνίδης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Λαμπριανίδης, Καραγιάννης, Καρυπίδης (62′ Παρσόπουλος), Κάρλος (69′ Πέτγαζλης)


 

*Ο κ. Μαντάκης ανέγραψε για τον διαπληκτισμό των ποδοσφαιριστών στο φύλλο αγώνα και συγκεκριμένα αιτιολογεί τις αποβολές των Κώστα Έξαρχου και Πέτρου Μπράτση, αναφέροντας για τον μεν πρώτο πως αντάλλαξε ύβρεις με την κερκίδα αλλά και για το ότι κλώτσησε τον προπονητή των γηπεδούχων, Τάσο Μπράτση. Για τον αρχηγό του Αχιλλέα ανέγραψε πως έκανε κεφαλοκλείδωμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή ενώ σημείωσε πως απομακρύνθηκε ο τεχνικός των “κυανολεύκων” από τον πάγκο του.

** Ο πρόεδρος των γηπεδούχων κ. Μπογιατζόγλου επικοινώνησε με το ImathiaSportsNews και μας ενημέρωσε πως θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ενώ τόνισε πως θα επιδιώξει να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Κυριάκο Θωμαϊδη (παρουσιαστή της εκπομπής “Δίκη της Δευτέρας”), για να προβεί σε καταγγελία για τον σημερινό αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected