Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΦΑΣ Νάουσα 1-3

11043174_10152929534352012_4292259539107481331_n

Μία ακόμη νίκη, τη 19η φετινή και την 11η συνεχόμενη πέτυχε σήμερα ο ΦΑΣ Νάουσα, στο Δημοτικό Γήπεδο Ζερβοχωρίου. 

Παρουσία αρκετού κόσμου και σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι παίκτες του Γιώργου Σγούρδα παρουσίασαν και πάλι πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και παρά το γεγονός πως για ένα ακόμη παιχνίδι απώλεσαν πολλές ευκαιρίες, βρήκαν τον τρόπο στο τέλος και παρά την ισοφάριση από πλευράς Άτλα, έφτασαν στο τελικό 1-3.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη πάλεψε στο μέτρο του δυνατού ωστόσο μια ήττα κόντρα στη Νάουσα είναι αυτό που λέμε “εντός προγράμματος”. Ακολουθούν μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια, στα οποία οι “κιτρινόμαυροι” καλούνται να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους βαθμούς είναι δυνατόν ώστε να μπορέσουν στο τέλος να πανηγυρίσουν την (δύσκολη ομολογουμένως) παραμονή στην κατηγορία.

Οι “κυανόλευκοι” πήραν τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό και παρά το αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ήταν εμφανής η πρόθεση να μεταφέρουν την πίεση στα καρέ του Γαϊτανίδη. Στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης επήλθε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους όταν ο Παπατάνος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πιπινίκας γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και Συμπεθέρης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ταυτόχρονα και το 11ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο ΦΑΣ συνέχισε να πιέζει στη συνέχεια, ζήτησε το δεύτερο γκολ και στο 23′ το πολύ ωραίο πλασέ του Σαρηγιαννίδη προσέκρουσε στο δοκάρι του Γαϊτανίδη. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Περηφανόπουλος έκανε το άλμα στην καρδιά της άμυνας, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε μόλις άουτ.

Ο τραυματισμός Καφέ και το προσωρινό σοκ 

Στο 35′ ο Γιώργος Σγούρδας αναγκάστηκε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Δημήτρη Καφέ, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια φάση λίγα λεπτά νωρίτερα (ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα), περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αδάμ Βλαχοδήμο. Παρά τις προσπάθειες εκατέρωθεν, το ρευστό 0-1 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα, σκορ που έδινε μεν το προβάδισμα στους “κυανόλευκους” ωστόσο έδινε την ευκαιρία στον Άτλα να κυνηγήσει την ισοφάριση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Νάουσα είχε δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Αδάμ Βλαχοδήμου και ενώ ο ΦΑΣ έχανε τις ευκαιρίες, ο Άτλας βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν το φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή του Σταματέλου, ο Παντζαρτζίδης εκτέλεσε με δύναμη, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε στα “κυανόλευκα” δίχτυα.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και δύο λεπτά αργότερα πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Γιάννη Μουρίκι ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Γαϊτανίδη σε κόρνερ του Σαρηγιαννίδη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Γαϊτανίδη. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 70′ ο ΦΑΣ πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Νίκο Πιπινίκα, γράφοντας ουσιαστικά τον επίλογο στο σημερινό παιχνίδι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μπουκουβάλας, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Χ. και Βαλκάνο.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης Γ., Διαμαντίδης, Κρουσταλλάς, Μπάμπος, Γαϊτανίδης Α., Ρόκκος, Κολοκοτρώνης, Σπυρίδης, Παντζαρτζίδης, Δημητρούσης (63′ Λέκκας), Σιδηρόπουλος (71′ Γαϊτανίδης Φ.)

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Βλαχοδήμος  Ζ., Πέικος, Περηφανόπουλος, Παπατάνος, Μουρίκι, Σαρηγιαννίδης, Συμπεθέρης (86′ Ίντος), Γασπαράτος, Πιπινίκας (79′ Παρηγορίδης), Καφές (35′ λ.τ. Βλαχοδήμος Α.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected