Κύπελλο Ελλάδος

Ηρακλής – Το «θαύμα» του Γηραιού που (μην λησμονούμε) είχε περιορισμούς στις μεταγραφές!

Χωρίς τίτλοΟ Ηρακλής με ήρωα τον Χουάντερσον νίκησε 4-3 στα πέναλτι τον Πανιώνιο και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου 14 χρόνια μετά!

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον φετινό Ηρακλή και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στη ρεβάνς του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη! Οι Θεσσαλονικείς είδαν την εστία τους να παραβιάζεται εκτός έδρας έπειτα από 741 αγωνιστικά λεπτά με πέναλτι που δεν υπήρχε, έχασαν τον Εμάνουελ Περόνε με άδικη αποβολή, δέχτηκαν δεύτερο γκολ, αλλά άντεξαν! Εξάλλου, η ψυχή είναι κάτι που διακρίνει τη φετινή ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία πανηγύρισε επάξια την πρόκριση στους «4» του θεσμού για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια!

Ήρωας της διαδικασίας των πέναλτι ο Σίλβα Χουάντερσον, ο οποίος αφού ευστόχησε νωρίτερα από την άσπρη βούλα, στην 6η εκτέλεση απέκρουσε τη μπάλα στην προσπάθεια του Κόρμπου και έστειλε στα… ουράνια τους οπαδούς του!

Ο Γηραιός κόντρα στα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον αγώνα με το άδικο πέναλτι με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ και το τυχερό γκολ του Μπουμάλ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου είχε τις απαντήσεις. Ο διαιτητής Μαντάκης ξεγελάστηκε από το πέσιμο του Δημήτρη Κολοβού στην έξοδο του Χουάντερσον στο 18ο λεπτό, αλλά δεν πήρε πίσω την απόφαση του… παρότι στη συνέχεια άφηνε τον Κολοβό να πέφτει χωρίς να καταλογίζει φάουλ και έδειξε ως ένα σημείο πως κατάλαβε το λάθος του. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 19ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια η γηπεδούχος ομάδα αύξησε το ρυθμό της για να καλύψει την ήττα με 2-0 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό έγινε στο 45′+2′ με σουτ του Μπουμάλ από 25 μέτρα που άλλαξε πορεία αφού χτύπησε στον Ζιαμπάρη και κατέληξε στο παραθυράκι του Χουάντερσον που είχε κάνει δύο βήματα μπροστά.

Η αποβολή του Μητρόπουλου του Πανιωνίου για δύο σκληρά φάουλ και ισάριθμες κίτρινες κάρτες έδωσε πλεονέκτημα στον Ηρακλή στο 65ο λεπτό, αλλά η κόκκινη στον Περόνε για αγκωνιά στην μεγάλη περιοχή του έφερε την αποβολή με δεύτερη κίτρινη και την ισορροπία πάλι στο ματς στο 74ο λεπτό. Από εκεί και πέρα όλα κύλησαν σε πιο χαμηλούς ρυθμούς και αν εξαιρέσει κανείς πως κρατήθηκαν 13 λεπτά καθυστερήσεις επειδή δεν μπορούσε ο Πανιώνιος να αποφασίσει αν γίνεται να συνεχίσει ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος – δεν υπήρχε κάτι άξιο αναφοράς.

Στην παράταση οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με τις περισσότερες για λογαριασμό του Ηρακλή και μόλις μια σημαντική για τους «κυανέρυθρους» στο 119′ με τον Γιάννου.

Στα πέναλτι οι Νεοσμυρνιώτες έστειλαν δύο εκτελέσεις στο δοκάρι με πιο… επίπονη αυτή του Δημήτρη Κολοβού στην 5η εκτέλεση που αν ευστοχούσε θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. Τελικά ο Χουάντερσον απέκρουσε αυτό του Κόρμπου και ο Γηραιός πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος αποβλήθηκε από τον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ήταν έξαλλος με την απόφαση του Μαντάκη να δείξει την άσπρη βούλα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης από την Ημαθία.

Συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83′ Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Γιάννου, Κόρμπος, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (68′ Γκέζος), Κολοβός, Ρισβάνης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64′ Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80′ Λουκίνας), Περόνε, Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68′ Τσιλιανίδης), Ζιαμπάρης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected