Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Νομοσχέδιο Κοντονή – Αποκλεισμός από Ευρώπη, παρεμβάσεις Υπουργού για αναβολές, ποινές μέχρι 1.000.000!

koonto_610x400Δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή το οποίο προβλέπει ακόμα αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη.

«Δίνουμε στη δημοσιότητα το αθλητικό νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του.

Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό.

Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ξεχωρίζουν: 

– Πόθεν έσχες για τους διαιτητές που θα το καταθέτουν στην ΕΕΑ ώστε να ελέγχεται η περιουσιακή κατάστασή τους.

– Έλεγχος για χειραγωγημένα ματς και δυνατότητα απαγόρευσης εισόδου στο κουπόνι ομάδων που εμφανίζονται συχνά στο φάκελο με τα ύποπτα που στέλνει η UEFA μέσω της εταιρίας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης.

– Δυνατότητα στον υφυπουργό Αθλητισμού να παρεμβαίνει για τη μετάθεση αγώνα που χαρακτηρίζεται ως ύποπτος καθώς και τη δυνατότητα επ’ αόριστον αναβολής του Πρωταθλήματος για λόγους βίας.

– Πρόβλεψη ακόμα και για αποκλεισμό των ομάδων από τις διεθνείς-ευρωπαϊκές διοργανώσεις με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού.

– Κλείσιμο συγκεκριμένης θύρας ή τμημάτων των κερκίδων που έχουν προκληθεί επεισόδια ή ακόμα απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων.

– Αναβάθμιση της ΔΕΑΒ που θα έχει πλέον τη δυνατότητα να βρίσκεται στα αποδυτήρια και να καταγράφει τα γεγονότα, κάτι δεν ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

– Ποινές για τις ομάδες και τα φυσικά πρόσωπα σε περιπτώσεις βίας/διαπλοκής με πρόστιμα  από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000,00) ευρώ.

– Εν ενεργεία εισαγγελείς και τακτικοί δικαστές στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ και της Λίγκας.

– Ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες σε όλα τα γήπεδα,  για να ξεκινήσει το ερχόμενο Πρωτάθλημα. Αν μια ομάδα δεν έχει πάρει αυτό το μέτρο δε θα μπορεί να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα.

– Υπερεξουσία στον υφυπουργό Αθλητισμού να επιβάλλει πρόστιμα σε ΠΑΕ ή φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε περιπτώσεις βίας και διαφθοράς.

– Κατ οίκον παρακολούθηση των οπαδών που θα συλληφθούν για πράξεις και το σαββατοκύριακο θα μένουν υποχρεωτικά σπίτι τους.

– Υποχρέωση της ΕΠΟ να στέλνει άμεσα στις αρμόδιες κρατικές αρχές τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ύποπτα από την UEFA και την sportradar.

– Για τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στα εκάστοτε Πρωταθλήματα απαιτείται βεβαίωση εξόφλησης ή διακανονισμού οφειλών των ΠΑΕ ή των σωματείων προς τους ιδιοκτήτες των αθλητικών εγκαταστάσεων, προς το ΕΣΚΑΝ και το εργαστήριο ντόπινγκ.

– Τσουχτερά πρόστιμα έως και 500.000 ευρώ στα ΜΜΕ που υποκινούν τη βία με αναφορές τους.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected