Basket

Ευρωλίγκα – Η προοπτική του ελληνικού “εμφυλίου”!

235245Αυτό ήταν και το φετινό Top-16! Τώρα ξεκινά η… πραγματική δράση στην Ευρωλίγκα, που θα ξεχωρίσει τις καλές απ’ τις κορυφαίες ομάδες, που θα δείξει ποιες τέσσερις θα βρεθούν στο Final-4 της Μαδρίτης για να διεκδικήσουν την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης.

Για ακόμα μια χρονιά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι συνεπείς στο ευρωπαϊκό ραντεβού τους και θα προσπαθήσουν να βρεθούν στην… τελική γιορτή της διοργάνωσης.

Κοινός παρανομαστής των δύο αιωνίων το γεγονός πως θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα με μειονέκτημα έδρας. Ο μεν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο δε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Σαφώς το έργο των πράσινων είναι πολύ πιο δύσκολο απέναντι στην υπερπλήρη και πανίσχυρη ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Το πρώτο του παιχνίδι το τριφύλλι θα το δώσει την Τρίτη του Πάσχα, στις 20:00 στην Μόσχα, ενώ δύο μέρες αργότερα -ίδια ώρα- θα παίξει εκ νέου με τους Ρώσους, προτού φέρει -με την ευχή έχοντας το μπρέικ- την σειρά στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ (λογικά Δευτέρα 20/4 το τρίτο ματς).

Απ’ την άλλη, ο υγιής και καλός Ολυμπιακός μπορεί απέναντι στους Καταλανούς που δεν φοβίζουν. Το ‘χει αποδείξει και σε πιο δύσκολες συνθήκες. Η σειρά με τους μπλαουγκράνα θα ξεκινήσει την Τετάρτη του Πάσχα στην Βαρκέλωνη, στις 20:00, καθώς στις 21:45 υπάρχει ο ποδοσφαιρικός αγώνας με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League. Το ματς της Παρασκευής (17/4) θα γίνει… κανονικά στις 22:00.

Κι αν μας… κάτσει και οι δύο αιώνιοι περάσουν στο Final-4, θα τα πουν στα ημιτελικά! Όπως είχε συμβεί το 2009. Και παράλληλα θα σημάνει πως στον τελικό θα βρίσκεται σίγουρα μια ελληνική ομάδα. Ας μην κοιτάμε, όμως, τόσο μακριά. Έχει ο… Θεός μέχρι τότε.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις, υπάρχει… ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η Φενέρ του Ζήση θα παίξει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σχορτσανίτη και η Ρεάλ του Μπουρούση με την Εφές του Περπέρογλου!

Τα ζευγάρια των πλέι οφ (οι ημερομηνίες του πρώτου και δεύτερου αγώνα)

1. Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές (15-17/4)

2. Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ (14-16/4)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός (14-16/4)

4. Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (15-17/4)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected