Ποδόσφαιρο

Ύποπτα παιχνίδια – Κατηγορίες για 93 άτομα, 53 απαλάσσονται

ab50598f9b4179f10ccf4fa2ffaa6b34_LΣυνολικά 93 άτομα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο του αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια του 2011, ενώ 53 άτομα απαλλάσσονται.  

Η πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου προς το δικαστικό συμβούλιο είναι να παραπεμφθούν σε δίκη 53. Ανάμεσα τους διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ομάδας της Σούπερ Λίγκας, μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας, πρόεδροι ομάδων της Football League, στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, προπονητές, πρώην ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, στην πρόταση του, ο Παναγιώτης, προτείνει και  ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.

Το πρωί, της Τετάρτης(15.4), οι δικηγόροι των «υποψήφιων» κατηγορουμένων, πήραν στα χέρια τους, το πόρισμα που αριθμεί περίπου 3.100 σελίδες.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βάση την πρόταση Πούλιου  θα αποφασίσει  ποιους τελικά θα παραπέμψει σε δίκη και ποιους θα απαλλάξει εκδίδοντας τα σχετικά βουλεύματα

Συνήθως το συμβούλιο να υιοθετεί την πρόταση των εισαγγελέων. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται μετά το καλοκαίρι ενώ η δίκη θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

Στους 59 που απαλλάσσονται μεταξύ άλλων είναι οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Σπύρος Καλογιάννης,  Θανάσης Γιάχος και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected