B ΕΠΣ Ημαθίας

Ακαδημία Βέροιας – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 1-2 (photos)

DSCN9986

“Διπλό” ανόδου για την Ποντιακή Νεολαία Αράχου στο ΔΑΚ “Βικέλας”! 

Η ομάδα του Χρυσόστομου Σκεντερίδη κατάφερε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ακαδημία Βέροιας και να πανηγυρίζει από σήμερα την άνοδο της στην κατηγορία. Μία μεγάλη επιτυχία για τους “Πόντιους”, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι νεοφώτιστοι στην κατηγορία αλλά και ότι προέρχονται από μία περιοχή με κάτι λιγότερο από 500 κατοίκους.

Το σημερινό παιχνίδι κόντρα στο συγκρότημα του Τάσου Ανθυμιάδη ήταν μία μεγάλη “μάχη” τακτικής. Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι και ανάγκασε τον γηπεδούχο προπονητή να αλλάξει από νωρίς τα πλάνα του. Κυρίαρχο στοιχείο των “βυσσινί” η πολύ καλή φυσική κατάσταση που βοήθησε σημαντικά στην διαρκή πίεση της αντίπαλης άμυνας, η οποία όμως πήρε άριστα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κρατώντας μακριά τα αντίπαλα ατού.

DSCN9997

Το γκολ στο 8ο λεπτό προήλθε από την πάσα του Κουλουμπριτσίδη από αριστερά και πλασέ του Ιωαννίδη που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Η εξέλιξη αυτή επέφερε αλλαγή πλάνων για αμφότερους τους προπονητές, με τους γηπεδούχους να ρισκάρουν περισσότερο στη συνέχεια της αναμέτρησης. Οι νεαροί ως επί τω πλείστον παίκτες του Τάσου Ανθυμιάδη ισορρόπησαν το παιχνίδι και μέσα σε διάστημα 10 λεπτών είχαν δύο καλές στιγμές με τους Σοφιανίδη και Νταμοτζίδη.

Το ίδιο μοτίβο εμφανίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την Ποντιακή Νεολαία να κλείνει τους χώρους στα μετόπισθεν και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει τα καρέ του Οβεζίκογλου. Η πίεση από πλευράς γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε τέρμα στο 74′ όταν ο Τάσος Γαβριηλίδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Νταμοτζίδης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του.

DSCN0024

Δεν κατάφεραν όμως να χαρούν για πολύ την επίτευξη του τέρματος, καθώς με τη σέντρα ο Ιωαννίδης έκανε την κάθετη πάσα για τον Σάκη Δερμιτζόγλου, οι αμυντικοί της Ακαδημίας σάστισαν περιμένοντας πως θα υποδειχθεί off-side, ωστόσο η σημαία δεν σηκώθηκε ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε εύστοχα.

Στα επόμενα λεπτά, η εικόνα του αγώνα ήταν όπως ακριβώς μετά το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων, δίνοντας περισσότερο έμφαση στην άμυνα. Η Ακαδημία προσπάθησε για την ισοφάριση ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει τα καρέ του Κασάπη και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Καραντώνη σήμανε την απαρχή των πανηγυρισμών από πλευράς φιλοξενούμενων, για την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική.

DSCN9989

DSCN9988

Βοηθοί του κ. Καραντώνη, οι κ.κ. Γιάντσης και Καρυπίδης.

Συνθέσεις

Ακαδημία Βέροιας : Οβεζίκογλου, Γκιουλέκας (46′ Κούβαρος), Αργυρόπουλος, Μιχαηλίδης, Τσαλουχίδης, Γαβριηλίδης Χ. (58′ Συμπεθέρης), Γαβριηλίδης Τ., Τουρατζίδης, Σαμπρής (68′ Γκαλαϊτσης), Σοφιανίδης, Νταμοτζίδης

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Κασάπης, Λεωνίδης, Ιωαννίδης, Μερόκης Α. (85′ Γελαδάρης Ν.), Δερμιτζόγλου, Κουλουμπριτσίδης (78′ Καϊρακλίδης), Σκεντερίδης, Μελισσίδης, Γελαδάρης, Κάκογλου (32′ Τσακίρης), Μπαράκης

*Ευχαριστούμε τους “Βάλτος boys” για τα στοιχεία του αγώνα και το http://alexandriamou.gr/ για τις φωτογραφίες

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected