Ποδόσφαιρο

Σταύρος Κοντονής – Ποιους αποκάλεσε “έγκριτους δημοσιογράφους” και γιατί τους θεωρεί “μέλη της διαφθοράς”;

ImageHandler (3)Ως μέλη της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε “έγκριτους δημοσιογράφους” ο Κοντονής από το βήμα της Βουλής!

Δεν είχαν περάσει απαρατήρητα από το βήμα της Βουλής τα δημοσιεύματα που επέκριναν τον Σταύρο Κοντονή και τώρα που κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με τους όρους που επιθυμούσε, χλεύασε τους δημοσιογράφους και τα Μέσα, φωτογραφίζοντάς τους ως μέλη της διαφθοράς του ποδοσφαίρου.

Με την ομιλία του Σταύρου Κοντονή που αναφέρθηκε στο «καθεστώς φαυλότητας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που μετά την οριστική συμφωνία με την UEFA, ψηφίζεται σήμερα ή αύριο.

Σε όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την κινδυνολογία περί… ποδοσφαιρικού Grexit, καθώς και στις διαπραγματεύσεις με την UEFA, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, με μια δυναμική ομιλία που περιελάμβανε και σφοδρή επίθεση σε βάρος του καθεστώτος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κοντονή: «Η πραγματικότητα που παραλάβαμε ήταν μια εκτεταμένη ανυποληψία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Απαξίωση από την ίδια την κοινωνία. Αυτός ο χώρος μαστίζεται από μια εκτεταμένη διαφθορά. Έχουμε μόνιμες συγκρούσεις και επεισόδια είτε ανάμεσα σε οπαδούς, είτε ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς. Μια μόνιμη αιμορραγία της έννομης τάξης.

Ο αθλητισμός είχε γίνει πεδίο τυφλών οπαδών, που δεν τους ενδιαφέρει τι θέαμα υπάρχει. Η κατάσταση είχε φύγει από κάθε έλεγχο. Ευτυχώς δεν είχαμε νεκρό από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Είχαμε λίγο νωρίτερα στην Κρήτη. Εκεί καταντήσαμε. Είχαμε καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Αυτό ήταν ένα πλαίσιο που δεν μπορούσε να μείνει έτσι. Έπρεπε να παρέμβουμε άμεσα. Εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση δεχόταν προτροπές ή επιθέσεις γιατί δεν παρεμβαίνει. Είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα απαράδεκτο και στον οπαδικό Τύπο.

Με το νομοσχέδιο αυτό το Κράτος παρεμβαίνει σε όλα αυτά τα θέματα. Για πρώτη φορά έχουμε σε νόμο τη δυνατότητα του υπουργού να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα και διοικητικά μέτρα. Φτάνουν μέχρι την ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης. Γιατί εμπλέκονται και ομοσπονδίες. Και τους κάνουμε σαφές ότι αυτά που διαλαμβάνονται στον νόμο θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας’.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ένα σωστό μέτρο που θεσπίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, φτάσαμε το 2015 και δεν είχε εφαρμοστεί. Κανένα γήπεδο που δεν έχει αυτό το σύστημα, δεν μπορεί να γίνει αγώνας στην Α’ Εθνική σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Εμπλέκονται στην απονομή δικαιοσύνης τακτικοί δικαστές. Γίνεται μια πρώτη αντιμετώπιση των αγώνων που είναι ύποπτοι χειραγώγησης. Καταργείται αυτή η διάταξη της παραγράφου 12 του άρθρου 29, η οποία προέβλεπε ειδικά για το ποδόσφαιρο καθεστώς αυτονομίας. Και ερωτώ: Σε ποιον τομέα της δημόσιας ζωής το Σύνταγμα της χώρας επιφυλάσσει τέτοιο καθεστώς;

περισσότερο ρεπορτάζ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected