Κατηγορίες
Αθλήματα

Τένις – Μεγάλη και ιστορική νίκη Κύργιου! (vid)

ImageHandler (1)Ο απίθανος Νικ Κύργιος πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Mutua Madrid Open!

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε σε τρία τάι μπρέικ, ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός (Νο.35) λύγισε με 6-7(1), 7-6(5), 7-6(12) τον σπουδαίο Ελβετό και πέτυχε άλλη μια μεγάλη νίκη στην καριέρα του, μετά τον θρίαμβο επί του Ράφα Ναδάλ πέρυσι στο Wimbledon. Χρειάστηκε, μάλιστα, να σώσει δύο ματς πόιντ του Φεντ στο εκπληκτικό τάι μπρέικ του καθοριστικού σετ!

Η σεζόν στο χώμα πάει εξαιρετικά για τον νεαρό, που μόλις πριν λίγες μέρες διεκδίκησε τον πρώτο τίτλο του στο Εστορίλ… Θα παλέψει για την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης κόντρα στον Τζον Ίσνερ (Νο.18), που κέρδισε 7-6(5), 6-7(11), 6-1 τον Τόμας Μπελούτσι.

Παίζοντας με άγνοια κινδύνου και απόλυτη ψυχραιμία στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, ο Νικ έδειξε για άλλη μια φορά γιατί θεωρείται το next big thing του παγκοσμίου τένις, έχοντας… τρελάνει τους Αυστραλούς… Και ας μιλάει τόσο πολύ μερικές φορές, που φτάνει στο σημείο να εκνευρίζεται ακόμα και ο συνήθως ήρεμος Φεντ!

Ο Κύργιος ξεκίνησε το παιχνίδι με μπρέικ και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι το 5-4, όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να καθαρίσει το σετ. Ο Φέντερερ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και εκμεταλλευόμενος τα νεύρα του μικρού στο τάι μπρέικ που ακολούθησε, πέρασε μπροστά με 1-0.

Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο έσπασε με το καλημέρα το σερβίς του Κύργιου στο δεύτερο σετ και όλα έδειχναν ότι η νίκη θα ήταν… ρουτίνα για τον Ελβετό. Ο Νικ, ωστόσο, είχε την άμεση απάντηση και παρότι έχασε ευκαιρία για μπρέικ στο υπέρ του 4-3, ήταν εξαιρετικός στο τάι μπρέικ, σε αντίθεση με τον Φεντ που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ο βασιλιάς, πάντως, βρήκε το χαμένο πρώτο σερβίς του στο τρίτο σετ, αλλά παράλληλα ο Κύργιος συνέχισε να… πυροβολεί. Το τάι μπρέικ ήταν η μόνη λύση και εκεί έγινε μια συγκλονιστική μάχη. Ο Νικ χρειάστηκε να σβήσει δύο ματς πόιντ του Φέντερερ και τελικά εκμεταλλεύτηκε το έκτο δικό του για να φτάσει ση νίκη μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά. Χτυπάει πλεόν… πολύ δυνατά την πόρτα του Top 30!

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected