Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Το…Dnipro Dream και η χαλαρή Σεβίλλη! (vids)

ImageHandlerΠαίζοντας με την άνεση που της προσέφερε το «μαξιλαράκι ασφαλείας» του πρώτου αγώνα (3-0), η Σεβίλλη επικράτησε και εκτός έδρας της Φιορεντίνα με 0-2 και προκρίθηκε πανηγυρικά για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Europa League. 

Είναι η «μητέρα» της Αναγέννησης. Εκεί μεγαλούργησαν ο Ντονατέλο, ο Μποτιτσέλι, ο Λεονάρντο, ο Μιχαήλ Άγγελος και τόσοι άλλοι. Υπήρξε το τραπεζικό και εμπορικό κέντρο την περίοδο του Μεσαίωνα. Εν ολίγοις, η Φλωρεντία είναι μία υπέροχη πόλη.

Έχοντας αυτό το δεδομένο και συνυπολογίζοντας το υπέρ της ομάδας τους 3-0, οι παίχτες της Σεβίλλης θα μπορούσαν κάλλιστα να επισκεφτούν την ιταλική πόλη- με την αφορμή του σημερινού αγώνα, φυσικά- καθαρά για τουριστικούς λόγους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο.  Όμως, οι παίχτες του Έμερι απέδειξαν πως δικαίως λογίζονται ως επαγγελματίες: χάρη σ’ ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο έριξαν με χαρακτηριστική άνεση για δεύτερη φορά στους ημιτελικούς την Φιορεντίνα και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό στη Βαρσοβία.

περισσότερο ρεπορτάζ και βίντεο στο sdna.gr

ImageHandler (1)

Με γκολ του Σελεζνόφ (57’), οι Ουκρανοί κέρδισαν στον επαναληπτικό την Νάπολι με 1-0, προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και περιμένουν στην Βαρσοβία την Σεβίλλη.

Δεν ήταν όμορφο. Είχε αρκετή δόση τύχης. Τηρουμένων των αναλογιών όμως μοιάζει με το έπος της Εθνικής μας το 2004, μόνο που η Ντνίπρο (συμπτωματικά κι αυτή φοράει μπλε) χρειάστηκε να κάνει μία σειρά θαυμάτων που κράτησαν μία ολόκληρη χρονιά, όχι ένα μήνα! Το τελευταίο έγινε εντός έδρας.

Σε ένα πυρακτωμένο (παρά την καταιγίδα) «Ολιμπίνσκι» 500 χιλιόμετρα από την φυσική τους έδρα, οι παίκτες του Μίρον Μάρκεβιτς έγραψαν ιστορία, αφού με γκολ του Σελεζνόφ (57’) κέρδισαν με 1-0 την Νάπολι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Europa League και προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τώρα πια υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο, αυτό της Σεβίλλης για να ολοκληρωθεί με happy end ένα από τα εντυπωσιακότερα παραμύθια, όμοιο με αυτό της Σταχτοπούτας.

περισσότερο ρεπορτάζ και βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected