Super League 1

Super League – Φινάλε για τις τρεις θέσεις του Europa

ImageHandlerΤην ευρωπαϊκή του παρουσία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015 έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ο Αστέρας Τρίπολης στην αποψινή 6η και τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Αρκαδίας να είναι η μόνη που κρατά την τύχη της στα χέρια της.

Οι εποχές που η 2η θέση στη διαδικασία των play-off δεν σήμαινε και τίποτα ιδιαίτερο, παρά μόνο μερικές μέρες περισσότερης ξεκούρασης, ειδικά για φέτος δεν υφίστανται, καθώς όποια ομάδα μετά και την 6η και τελευταία αγωνιστική της διαδικασίας καταφέρει να τερματίσει πίσω από τον Παναθηναϊκό, θα εξασφαλίσει 2,5-3 εκατ. ευρώ, άμεση παρουσία στους ομίλους του Europa League και κατ’ επέκταση αγωνιιστική δραστηριότητα στα ευρωπαϊκά σαλόνια της διοργάνωσης τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ομίλων.

Για αυτούς τους λόγους η τελευταία αγωνιστική των play-off με τα ματς Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, καθώς οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες «καίγονται» και μόνο το «τριφύλλι» είναι αδιάφορο.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (20:30, Novasports 1)

Στην πιο πλεονεκτική θέση ανάμεσα στους τρεις, σαφώς και βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης, αφού υποδέχεται εντός έδρας τον τραγικό μέχρι σήμερα στη διαδικασία ΠΑΟΚ, και του αρκεί μόλις ένας βαθμός για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του ερχόμενου Europa League.
Μάλιστα, ο Στάικος Βεργέτης παρά τις αρχικές ανησυχίες για το αντίθετο, είδε σχεδόν όλους τους παίκτες του να δηλώνουν «παρών» με εξαίρεση μόνο τους Θεοδωρόπουλο και Πάρα που τέθηκαν οριστικά νοκ-άουτ ενώ εδώ και καιρό είναι εκτός οι Μάσα, Τιε Μπι, Κιτοκό.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση και η ήττα από τον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Τούμπα τον έφερε σε μια πολύ δύσκολη θέση, διότι γίνεται αυτομάτως το φαβορί για την 5η θέση που θα τον οδηγήσει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το έργο του «Δικεφάλου» είναι ακόμα πιο δύσκολο λόγω και των απουσίων με τους Κάτσε, Γλύκο, Κωνσταντινίδη, Ρατς, Γκολάσα, Σαλπιγγίδη και Νομπόα να είναι εκτός. Ο συνδυασμός που πρέπει να προκύψει για να κερδίσει τη 2η θέση είναι να κατακτήσει ο ίδιος τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας και παράλληλα να μην κερδίσει ο Ατρόμητος τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχουν σκοράρει μόλις μία φορά στις 5 αγωνιστικές (εντός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο) και ότι δεν έχουν δεχθεί κανένα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα. Όσο για τον ΠΑΟΚ, επίσης έχει στο ενεργητικό του μόλις ένα γκολ, αλλά στο παθητικό του μετρά πέντε.

περισσότερα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected