Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Τι είναι το “applied science” που χρησιμοποιεί ο Πλατανιάς (photos)

TMHMA-PAPADAKISΜία νέα μονάδα “γεννήθηκε” στο προπονητικό κέντρο του Μάλεμε, καθώς ύστερα από πρωτοβουλία του γυμναστή του Πλατανιά, Λεωνίδα Παπαδάκη δημιουργήθηκε Τμήμα Μετρήσεων, Παρακολούθησης και Ανάλυσης Αθλητικής Απόδοσης.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Χανιώτη γυμναστή, το συγκεκριμένιο Τμήμα αποτελεί μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς εφαρμόζει την επιστήμη στην πράξη και την προπονητική διαδικασία.

TMHMA1

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Παπαδάκης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πλατανιάς: «Σε μια προσπάθεια λειτουργικής προόδου και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών, στα πρότυπα ομάδων προηγμένων χωρών ποδοσφαιρικά, δημιουργήσαμε Τμήμα Αθλητικής Επιστήμης μέσα στην καρδιά της ίδιας της ομάδας. Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης μέσω συνεχούς ανάλυσης δεδομένων προπόνησης, τακτικότατης αξιολόγησης της ικανότητας των ποδοσφαιριστών και της εν γένει ανάλυσης της τελικής απόδοσής τους στον αγωνιστικό χώρο. Στην ουσία μιλάμε για το λεγόμενο “applied science”, μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, την εφαρμογή δηλαδή της επιστήμης στην πράξη και την προπονητική διαδικασία».

περισσότερα στο athlitiko.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected