Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Εντυπωσιάζει με τις πρωτοβουλίες για τις Υποδομές η ΕΠΣ Ηπείρου!

epsip_shma28Στην ΕΠΣ Ηπείρου με πρόεδρο τον Κώστα Βρακά, πνέει άνεμος ανανέωσης και ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς του τοπικού ποδοσφαίρου της Ένωσης.

Με ανακοίνωσή της η επιτροπή του Πρωταθλήματος Υποδομών της ΕΠΣΗ πρωτοπορεί και θέτει τις βάσεις ώστε το ποδόσφαιρο στην Ένωση να τύχει άλλης μεταχείρισης και να μην κακοποιείται όπως συμβαίνει μέχρι τώρα στην πλειονότητα των ακαδημιών της χώρας μας.

Έτσι οι ιθύνοντες για τις υποδομές στην ΕΠΣΗ, καθορίζουν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του αθλήματος και την ορθή προπονητική προσέγγιση.

Οι προπονητές στις Ακαδημίες να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFΑ, όλες οι Ακαδημίες πρέπει να καταθέτουν το ετήσιο πρόγραμμα ωρών και περιεχομένου των προπονήσεων και να γνωστοποιούν τους προπονητές που χρησιμοποιούν, ώστε να ελέγχονται για την τήρησή τους. Στους αγώνες κάθε τμήμα των Ακαδημιών, θα πρέπει να χρησιμοποιεί υποχρεωτικά για τουλάχιστον 10 λεπτά όλους των νεαρούς ποδοσφαιριστές της αποστολής, είναι μερικές από τις πρώτες καινοτόμες δράσεις που ανακοινώθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπή Πρωταθλήματος Υποδομών της ΕΠΣ Ηπείρου:

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Υποδομών ενόψει της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς ανακοινώνει τα εξής:

Α) Οι προπονητές όλων των ηλικιακών ομάδων κάθε Ακαδημίας υποχρεούνται να είναι κάτοχοι πτυχίου UEFΑ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρευρίσκονται σε πάγκο αγωνιστικής ομάδας.

Β) Όλες οι Ακαδημίες οφείλουν να καταθέσουν στην Επιτροπή, πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες προπονήσεων των Τμημάτων τους, καθώς και τα ονόματα των προπονητών της κάθε ομάδας.

Γ) Οι Τεχνικοί Διευθυντές των Ακαδημιών πρέπει να υποβάλλουν στην Επιτροπή Υποδομών ετήσιο προπονητικό οργανόγραμμα χωρισμένο σε μεσόκυκλους και μικρόκυκλους στο οποίο θα παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος εκπαίδευσης των νεαρών αθλητών, για κάθε ηλικιακή κατηγορία ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ θα έχει πλήρη εικόνα των προπονήσεων και της λειτουργίας κάθε Ακαδημίας. Η Επιτροπή Υποδομών με επικεφαλής τους Ενωσιακούς προπονητές θα παρευρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προπονήσεις ομάδων και θα έχει την δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του προγράμματος. Ακαδημίες στις οποίες δεν θα ακολουθούνται οι σωστές οδηγίες, θα επιβάλλονται σοβαρές κυρώσεις.

Δ) Σε διήμερο Σεμινάριο των Αναπτυξιακών ηλικιών, του οποίου η διεξαγωγή θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή Υποδομών ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα προπονήσεων για κάθε ηλικία ξεχωριστά το οποίο η Ένωση σε συνεργασία με ειδικούς έχει εκπονήσει. Επίσης κομμάτι του Σεμιναρίου θα είναι και η εκπαίδευση ανανηπτών από την Ελληνική Εταιρεία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ).

Ε) Επισημαίνεται για μία φορά ακόμη ότι, στην φιλοσοφία της Ένωσής μας εκείνο που κυριαρχεί, δεν είναι η νίκη αλλά το δικαίωμα όλων των παιδιών στην άθληση. Επομένως στην προσεχή αγωνιστική περίοδο θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον για 10 λεπτά όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα αναγράφονται στο Φ.Α. Αυτό θα ισχύει για τα Τμήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

ΣΤ) Οι Ακαδημίες οφείλουν έως τις 21/9/2015 ημέρα Δευτέρα να καταθέσουν τις Δηλώσεις Συμμετοχής για κάθε ηλικιακή ομάδα με τις οποίες θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα Υποδομών της νέας αγωνιστικής περιόδου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected