Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μπάγερν Μονάχου – Αυτή τη στιγμή απλά…δεν παίζεται! (vids)

bayernmunchenΜε τους Λεβαντόφσκι, Μίλερ να σκοράρουν από δύο γκολ και τον Γκέτσε να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα», η Μπάγερν Μονάχου μετέτρεψε σε περίπατο το (υποτιθέμενο) ντέρμπι με την Ντόρτμουντ (5-1)! Καταιγιστικοί οι Βαυαροί, που σκορπούν τρόμο σε όλη την Ευρώπη.

Η (υπερ)ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέδειξε κόντρα στην (έως την Κυριακή αήττητη) Ντόρτμουντ πως δεν έχει αντίπαλο! Οι Βεστφαλοί για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστή, αλλά όταν το βαυαρικό πόδι πάτησε… γκάζι ήρθε ο θρίαμβος. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν ασταμάτητη και εύκολα έφτασε στη νίκη.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με… γκάζια στο ματς, πίεζε πολύ ψηλά και στο 3′ ο Αλάμπα είδε την κίτρινη, επειδή σταμάτησε αντικανονικά τον Ομπαμεγιάνγκ σε μία φάση, που θα μπορούσε να τιμωρηθεί και πιο αυστηρά ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν πιο «ζωηρή», την ώρα που οι Βαυαροί προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως από τα αριστερά με τον Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος είχε «απέναντί» του τον Παπασταθόπουλο.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 15′ με τον Τιάγκο να κόβει την τελευταία στιγμή το γύρισμα του Μχιταριάν. Ήταν σωτήρια η επέμβαση του άσου των Βαυαρών, δεδομένου ότι… περίμεναν ανενόχλητοι δύο παίκτες της Ντόρτμουντ.

Σιγά – σιγά άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της η Μπάγερν και «προειδοποίησε» πρώτα με σουτ του Τσάμπι Αλόνσο (19′) και στη συνέχεια με ωραία προσωπική ενέργεια του Ντάγκλας Κόστα (24′). Στο 26′ ήρθε το προβάδισμα για την Μπάγερν Μονάχου. Ο Μπόατενγκ με 40αρα μπαλιά βρήκε τον Μίλερ, αυτός απέφυγε τον Μπούρκι και «έγραψε» το 1-0. Στο 34′ η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι. Ο Μχιταριάν βρήκε τον Τιάγκο μέσα στην περιοχή της Ντόρτμουντ, ο διαιτητής έκρινε πως υπήρξε παράβαση και ο Μίλερ δεν δυσκολεύτηκε (35′) να κάνει το 2-0.

Η Μπάγερν ήταν, πλέον, το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά η Ντόρτμουντ κατάφερε μόλις ένα λεπτό αργότερα να μπει ξανά στο ματς. Ο Μχιταριάν άνοιξε δεξιά στον Κάστρο, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι μειώνοντας για την Ντόρτμουντ (2-1). Ήταν το 10ο γκολ του Γκαμπονέζου στη φετινή Bundesliga (που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς), αλλά και… ιστορικό! Και αυτό διότι ήταν το 10ο συνεχόμενο παιχνίδι που βρήκε δίχτυα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Κλάους Άλοφς (1984).

Το 2-1 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους Βαυαρούς. Γκολ… copy paste με το πρώτο! Ο Μπόατενγκ έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Λεβαντόφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Μπούρκι… πήδηξε θεωρώντας πως ο Πολωνός θα τον κρεμάσει και ο Λεβαντόφσκι πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του (3-1).

Αυτό το γκολ έδωσε «φτερά» στους Βαυαρούς, που πίεζαν την Ντόρτμουντ και στο  58′ ο Λεβαντόφσκι βρήκε ξανά δίχτυα! Ο Γκέτσε με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον επιθετικός της Μπάγερν και αυτός με το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα (και 9ο στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Στο 65′ ο Μχιταριάν έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει για την Ντόρτμουντ και ένα λεπτό αργότερα ο Γκέτσε πέτυχε το 5-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 71′ ο Νόιερ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μχιταριάν και στο 78′ ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου είπε «όχι» και στον Γιανουζάι. Η Μπάγερν είχε βγάλει το πόδι από το γκάζι, περίμενε το τελευταίο σφύριγμα και ως το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανωτερότητα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτήν την στιγμή.

δείτε τα βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected