Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ημαθίας – Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη η φάση των “16”, μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 ο Άρης Παλαιοχωρίου! (stats)

DSCN0792

Με τα φαβορί να επιβεβαιώνουν τον τίτλο τους και με δύο ματς να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση, ολοκληρώθηκε η φάση των “16” του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ημαθίας.

Πριν προχωρήσουμε όμως στην καθιερωμένη ανάλυση των αγώνων, θα θέλαμε να αναφέρουμε ένα στοιχείο που θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, ώστε το Κύπελλο να αποκτήσει καταρχήν την αίγλη που του αρμόζει και κατά δεύτερον να μπορούν οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές.

Και αναφερόμαστε σε αυτό γιατί η διεξαγωγή των αναμετρήσεων σε μέρα εργάσιμη και μάλιστα τόσο νωρίς το μεσημέρι, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις ομάδες, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν καταφέρνουν να συμπληρώσουν 11άδα. Τέτοιο παράδειγμα σήμερα ο Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου, που λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των περισσότερων παικτών, κατάφεραν να συγκεντρωθούν μόλις 11 παίκτες και ενώ το ρόστερ των “κιτρινόμαυρων” απαριθμεί 25!

Το πιο σοφό από πλευράς ΕΠΣ Ημαθίας, ειδικά φέτος που έχουν ελαχιστοποιηθεί οι αγωνιστικές στις δύο πρώτες κατηγορίες, να αναβάλλονται τα παιχνίδια για ένα Σαββατοκύριακο και να διεξάγονται στο διήμερο αυτό οι αγώνες του Κυπέλλου. Εκτός των παραπάνω, θα υπήρχε και περισσότερος κόσμος στις κερκίδες και όχι (για παράδειγμα) οι μόλις 20 θεατές στο Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοχωρίου, όπου ο τοπικός Άρης πήρε μια ιστορική πρόκριση μπροστά σε τόσο ελάχιστους φιλάθλους…

Η πρόκριση για τα φαβορί, τα…ζόρια για Ροδοχώρι & Άραχο και η μεγάλη πρόκριση του Άρη Παλαιοχωρίου

Αναλύοντας πιο γενικά τους αγώνες της φάσης των “16”, το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η πρόκριση του Άρη Παλαιοχωρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του θεσμού. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Χαρίεσσας και συνεχίζει στο Κύπελλο ως η μοναδική εκπρόσωπος από την Α2 Ερασιτεχνική.

Εύκολη η επικράτηση για τον ΦΑΣ Νάουσα, που έφτασε στο 1-6 κόντρα στον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου, που συγκρότησε 11άδα την τελευταία στιγμή. Οι “κυανόλευκοι” πέτυχαν τρία τέρματα σε κάθε ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καφέ, πήρε το εισιτήριο για τους “8” του θεσμού.

Εύκολο απόγευμα και για τον Κεραυνό Επισκοπής, στο ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο Πατρίδας, όπου η διοίκηση της ομάδας, με μεράκι και αγώνα κατάφερε να βελτιώσει κατά πολύ τις εγκαταστάσεις. Το συγκρότημα του Χρήστου Μποζίνη, παρά το 0-1 του πρώτου μέρους, πάτησε…γκάζι στη συνέχεια και έφτασε στο 0-4 λίγο πριν το 80 λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στη συνέχεια και μάλιστα με ένα εκπληκτικό γκολ του Παναγιώτη Καλφούντζου, με εντυπωσιακή ραμπόνα στο Γ της εστίας.

Πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κόντρα στον Αχιλλέα Νάουσας, που κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 91ο λεπτό, ωστόσο τα τέρματα των Καρατάσου και Γιώργου Κίτσα, έδωσαν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο στους κατόχους του θεσμού.

Κύπελλο ΕΠΣ

Δύσκολη νίκη για τον Ατρόμητο Διαβατού κόντρα στον αήττητο μέχρι στιγμής Απόλλων Αγίου Γεωργίου, με σκόρερ τον νεοαποκτηθέντα από το Μακροχώρι, Χρήστο Μπρέγκου.

Τα ματς όμως που κράτησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων διεξήχθησαν σε Ροδοχώρι και Πλάτανο αντίστοιχα, αναμετρήσεις που οδηγήθηκαν στην παράταση. Από τη μία πλευρά, ο ΓΑΣ παρά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μακροχωρίου κα…πήρε μπρος όταν έμεινε με 10 παίκτες στο ξεκίνημα της παράτασης για να φτάσει στο γκολ που “ξεκλείδωσε” την άμυνα των “ασπρόμαυρων”.

Δύσκολη η επικράτηση και για την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον τοπικό Μακεδονικό, ωστόσο οι “πράσινοι” κατάφεραν παρά το αριθμητικό μειονέκτημα (αποβολή του Γιάννη Αθανασιάδη στο 66′) να φτάσουν στην ισοφάριση και να οδηγήσουν το ματς στην ημίωρη παράταση. Εκεί “μίλησε” η εμπειρία των παικτών του Σάκη Παγγούρα αλλά και η κούραση των γηπεδούχων, για να γείρει η πρόκριση στην πλευρά των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της φάσης των “16” :

Ατρόμητος Διαβατού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου  1-0 (22′ Μπρέγκου)

ΑΣ Πατρίδας – Κεραυνός Επισκοπής  2-4 (80′ Καλφούντζος, 89′ Λασκάρογλου / 13′ Δημητρίου, 49′ Ντέλλας, 58′-77′ Λύτης)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας  2-1 (90+1′ Καρατάσος, 90+2′ Κίτσας Γ. / 61′ Μπράτσης)

Άρης Παλαιοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας  1-0 (68′ Βλάχος)

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΦΑΣ Νάουσα  16 (66′ Μουρτζίλας Σ. / 28′ Νίκου, 37′-39′-61′ Καφές, 63′ Ζούρκος, 82′ Μουρίκι)

Φίλιππος Μελίκης – Νίκη Αγκαθιάς  4-0 (6′ Πιτσάβας, 20′ Παρσόπουλος Α., 63′ Μιχαηλίδης, 77′ Ανδρίτσος)

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Μακροχώρι  0-0 παρ, 2-0  (96′ Παπαδής, 104′ Ευθυμιάδης)

Μακεδονικός Πλατάνου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου  2-2 παρ, 2-4 (80′-90+1′ Αθανασιάδης Η. / 4′-66′ πεν Κίτσας Ε., 99′ Πιπιλιάρης, 112′ Αραπέλης)

*με μαύρο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν

Οι σκόρερς του Κυπέλλου

1 Καφές ΦΑΣ Νάουσα 4
2 Αθανασιάδης Η. Μακεδονικός Πλατάνου 3
3 Τσιολάκης Ατρόμητος Διαβατού 3
4 Δήμου ΑΟ Μαρίνας 2
5 Ευθυμιάδης ΓΑΣ Ροδοχωρίου 2
6 Κίτσας Ε. Ποντιακή Νεολαία Αράχου 2
7 Κίτσας Κ. Ποντιακή Νεολαία Αράχου 2
8 Λύτης Κεραυνός Επισκοπής 2
9 Μαρτσέλος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 2
10 Μουρτζίλας Σ. Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου 2
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected