Διάφορα - Ποδόσφαιρο

Ο περονόσπορος που έπεσε στον πάγκο και η νοοτροπία του “στραβού γιαλού”

i-pio-parakseni-podosfairiki-emfanisi-tou-kosmouΓράφει ο Hose Matias Kalamarakias

Πολλές αφορμές μας δόθηκαν (και) φέτος για το αγαπημένο μας ποδοσφαιρικό κους κους! Εμείς δεν έχουμε παρά να πιάσουμε τον τράγο από τα κέρατα και να κουτσομπολέψουμε λίγο βρε αδελφέ!

Βρισκόμαστε στα μέσα περίπου του μήνα Νοέμβρη, που μας βρίσκει στις παραλίες με το κοκτέιλ στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο, γιατί δεν γίνεται να μη βγάλουμε την απαραίτητη selfie να δουν τι κάνω στην παραλία οι 3212 followers. Όχι, δεν τρελαθήκαμε εμείς, ο καιρός και ο Αρνιακός (και ενίοτε ο Αρναούτογλου, ο αυθεντικός όχι ο άλλος…) τρελάθηκε, που μας πασάρει θερμοκρασίες καλοκαιρινές και μας αναγκάζει να βγάζουμε και πάλι τα κοντομάνικα από τη ναφθαλίνη (πως μυρίζει έτσι η άτιμη…)

Σε ένα τέτοιο κλίμα όπως θα έχετε διαπιστώσει είναι και οι ποδοσφαιρικές ομάδες, που λόγω του ντάλα ήλιου που βαρά κατακούτελα, αλλάζουν τους προπονητές σαν τα χαβανέζικα (λογικό αφού είναι κακόγουστα) πουκάμισα. Στις επαγγελματικές κατηγορίες βεβαίως αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο, γιατί δεν μπορεί να λέγεσαι “ελληνική ομάδα” και να μην αλλάξεις τουλάχιστον έναν προπονητή μέσα στη χρονιά. Σε κάθε άλλη περίπτωση χαλάς την πιάτσα και μπορεί να χαρακτηριστείς “γραφικός”…

Έλα όμως που φέτος έχουμε βαλθεί να σπάσουμε το ρεκόρ στη Νεραϊδόχωρα! 

sportbloopers

Σε μια Νεραϊδόχωρα που το πρωτάθλημα ξεπερνά σε ανταγωνιστικότητα την Premier League και τη Primera Division, τα έσοδα των ομάδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια (κυρίως) είναι τεράστια και βεβαίως με τα playoff και play out να πλησιάζουν, δημιουργείται τέτοιο άγχος στις ομάδες που δεν μπορούν να το διαχειριστούν.

Για τους παραπάνω λόγους, είναι απόλυτα λογικό να αλλάζουν οι προπονητές (αλλά και παίκτες, ειδικά φέτος) και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για ποιο λόγο μετά την απομάκρυνση δεν βγαίνει μια ανακοίνωση από πλευράς του συλλόγου όπως αυτή για παράδειγμα :

“Η Διοίκηση της Άνω Φαλακρής Γαϊδάρας αποχαιρετούμε τον μέχρι πρότινος προπονητή μας Άμπαλο Κλατσάμπαλο, καθώς θεωρήσαμε σωστό απέναντι στους χιλιάδες οπαδούς μας να απομακρυνθεί, αφενός γιατί είχε κάνει άνω κάτω τα αποδυτήρια (με αποκορύφωμα το ότι έβαλε πρίζες στις ντουζιέρες), αφετέρου γιατί οι συνεχόμενες ήττες έφεραν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού, 27 αγωνιστικές πριν το τέλος. Ένας υποβιβασμός στην κατώτερη κατηγορία θα μας δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στα φορτωμένα ταμεία μας ενώ οι χιλιάδες οπαδοί μας δεν θα αγοράσουν τα 5000 διαρκείας που εκδίδουμε αγωνιζόμενοι στην τωρινή κατηγορία.”

Κακεντρεχείς αναγνώστες μας στέλνουν ειρωνικά μηνύματα για τις πολλές αλλαγές προπονητών, με το παρόν άρθρο όμως τους βάζουμε μια τάπα ΝΑ (με το συμπάθεια) στο στόμα, για να μην ξαναμιλήσουν αν δεν ξέρουν…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected