Κατηγορίες
Διάφορα

Τέλη κυκλοφορίας – Πιο πιθανή η πληρωμή και μετά τις 31/12

847cfac86fef89048e25d2828bf3e018_LΗ καθυστέρηση στην έκδοση της πολυπόθητης απόφασης για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 ενδεχομένως να φέρει για πρώτη χρονιά και ανατροπές στην προθεσμία πληρωμής τους.

Με δεδομένη την καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης για τα νέα Τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν σκέψεις  σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής ακόμη  και για μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής του με καταληκτική ημερομηνία την 29η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είναι πολύ πιθανό τα τέλη κυκλοφορίας να έχουν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 29η Ιανουαρίου εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης της υπουργικής απόφασης με τα νέα τέλη που θα εντάσσουν στο σύστημα και τα αυτοκίνητα που μέχρι πρότινος απαλλάσσονταν (πετρελαιοκίνητα, υβριδικά).

Κάθε χρόνο είθισται να ανεβαίνουν τα ειδοποιητήρια πληρωμής στις αρχές Νοεμβρίου ενώ τώρα διανύουμε τα μέσα του μήνα και ακόμη οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν γνωρίζουν καν τι θα πληρώσουν αφού το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι θα υπάρξουν αλλαγές.

Τα σενάρια για τις αλλαγές δίνουν και παίρνουν εδώ δεν έλειψαν και τα φαινόμενα δημοσιευμάτων με επιβολή νέων φόρων για την κατάθεση πινακίδων κτλ που ανήκουν σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου , στην σφαίρα της φαντασίας.

Οι ανακοινώσεις ακόμη από το Υπουργείο είναι άφαντες με αποτέλεσμα η αγορά αυτοκινήτου να έχει κυριολεκτικά παγώσει αφου σίγουρο φαίνεται ότι καταργείται το κίνητρο των μηδενικών τελών για την αγορά νέων αντιρρυπαντικών αυτοκινήτων.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ αποκλειστικά στην δυσκολία του εγχειρήματος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected