Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Ανοίγουμε τον φάκελο “προπονητής”

_DSC8990

Σάκης Παγγούρας

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής Ημαθίας, μπορεί οι θέσεις που “παίζονται” να είναι με προϋποθέσεις τρεις, ωστόσο οι ομάδες έχουν ήδη επιδοθεί σε ένα σαφάρι αλλαγών στους πάγκους, κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια!

Αυτό βέβαια αποκτά μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός πως επίσης μετά από πολλά χρόνια, η 1η κατηγορία διεξάγεται με λιγότερες από 16 ομάδες! Ήδη οι αλλαγές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στους πάγκους είναι αισίως πέντε ενώ γι αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα από τα ενδότερα των αποδυτηρίων, είναι πιθανό να…σκάσουν δύο ακόμη στο προσεχές διάστημα!

Την αρχή έκανε φέτος η ουραγός ΑΕ Χαρίεσσας, όπου η μηδενική συγκομιδή προκάλεσε κλυδωνισμούς και η αποχώρηση του Σάββα Αβετίδη (στην επιστροφή του στον “κιτρινόμαυυρο” πάγκο μετά από 6 χρόνια) ακολούθησε η αντικατάσταση του από τον εμπειρότατο Γιάννη Χατζηαθανασίου.

DSCN8299

Σάββας Αβετίδης

Επόμενη αλλαγή σε πάγκο ομάδας της Α1 ήταν αυτή του Μιχάλη Γιάννου με τον Λευτέρη Κελεσίδη, μία παραίτηση που επήλθε αμέσως μετά το βαρύ 8-0 του Φίλιππου Μέσης από τον ΦΑΣ Νάουσα. Ο έμπειρος πρώην προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων αλλά και πολλών άλλων ομάδων του νομού, παρέμεινε στον “ερυθρόλευκο” πάγκο μόλις 10 μέρες, μετρώντας μία πρόκριση στο Κύπελλο (4-0 τη Νίκη Αγκαθιάς) και το 3-3 με την Ποντιακή Νεολαία Αράχου.

Οι δύο όμως αποχωρήσεις που συζητήθηκαν ευρέως αλλά και εξέπληξαν αρκετούς ήταν αυτές του Σάκη Παγγούρα από την Ποντιακή Νεολαία αλλά και του Χρήστου Υφαντίδη από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Ο Σάκης Παγγούρας παραιτήθηκε από τους νεοφώτιστους μετά από 8 αγωνιστικές στην Α1 Ερασιτεχνική, στις οποίες η ομάδα (για πρώτη φορά στην ιστορία της στη συγκεκριμένη κατηγορία) φιγουράρει στην 6η θέση με 11 βαθμούς, έχοντας την καλύτερη επίθεση εκτός έδρας (8 τέρματα) ενώ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά μακριά από τον Άραχο. Στο Κύπελλο μάλιστα, βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά του θεσμού, όπου και λόγω του χαρακτήρα των αγώνων (νοκ άουτ) μπορεί κάλλιστα να κάνει την υπέρβαση!

DSC08955

Γιάννης Γιάννου

Ίδια περίπου η εικόνα του ΠΑΟΚ και με την παρουσία του Χρήστου Υφαντίδη στον πάγκο του, με τους περσινούς κυπελλούχους να είναι ήδη στα προημιτελικά του θεσμού ενώ στο πρωτάθλημα μόλις προχθές γνώρισε την πρώτη τους ήττα (σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες) ενώ έχουν την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ!

Διατυπώνοντας μια καθαρά υποκειμενική άποψη, θα λέγαμε πως η αλλαγή προπονητή δεν είναι πάντα αυτή που αλλάζει αποκλειστικά τα δεδομένα σε μια ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής φέτος, είναι σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερο καθώς ελάχιστες είναι οι θέσεις που “παίζουν”, είτε για το πρωτάθλημα είτε για τον υποβιβασμό, ενώ οι μεταγραφικές περίοδοι είναι σαφώς μεγαλύτεροι από των προηγούμενων χρόνων.

Γιατί όμως νομίζουμε πως σύντομα θα έχουμε νεότερα στο παραπάνω…μέτωπο;

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected