Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Κάθε ποδοσφαιρικό γήπεδο πρέπει να έχει δυνατότητες αντιμετώπισης ιατρικού επείγοντος περιστατικού

be72fbe664aafc59be711e63f62c20c7_XLΤα τελευταία χρόνια έχουν προβληθεί πολλά περιστατικά αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών, με πιο πρόσφατη αυτών τον Fabrice Muamba, που επέζησε χάρη στην άμεση φροντίδα από τον ιατρό της ομάδας του που συμμετείχε στον πάγκο (παρότι η καρδιά του σταμάτησε για πάνω από μία ώρα).

Κάθε ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο πρέπει να έχει έτοιμο εξοπλισμό αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού ώστε να βοηθήσει παίκτες που θα μπορούσαν να εμφανίσουν το ίδιο πρόβλημα όπως ο πρώην ποδοσφαιριστής Fabrice Muamba.

Τα ιατρικά επείγοντα απειλητικά για τη ζωή περιστατικά είναι ασυνήθη αλλά συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Οι κατάλληλες στρατηγικές πρόληψης, σχεδιασμός ιατρικού επείγοντος και ταχεία πρόσβαση σε ιατρικό εξοπλισμό απαιτούνται για να προληφθούν καταστροφικά αποτελέσματα.

Με σταθερή αφοσίωση στην ασφάλεια των παικτών κατά τη διάρκεια του ποδοσφαίρου, το άρθρο παρουσιάζει την Τσάντα Ιατρικού Επείγοντος Περιστατικού της FIFA και 11 Βήματα για την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. Οι συστάσεις αυτές έχουν στόχο να δημιουργήσουν διεθνείς προδιαγραφές για την ετοιμότητα του ιατρικού επείγοντος και την ιατρική ανταπόκριση σε σοβαρές ή καταστροφικές βλάβες στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

περισσότερα στο r4rehab.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected