Κατηγορίες
Basket

Eurocup – Μεγάλο “διπλό” της ΑΕΚ στη Ρωσία

krasaekΣτην παγωμένη και χιονισμένη Μόσχα, η Κράσνι πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά για ακόμη μία φορά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (28 π., 10 ριμπ.) οδήγησε την ΑΕΚ σε μεγάλο «διπλό» στην παράταση (82-78) που αποτελεί τεράστιο βήμα πρόκρισης. 8/8 για την ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια.

Η ΑΕΚ πήρε την άτυπη εκδίκησή της από τους Ρώσους, αφού πήρε μεγάλο «διπλό» στην παράταση, όπως είχε κάνει και η Κράσνι στην πρεμιέρα του ΟΑΚΑ. Έτσι, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες στη διοργάνωσης, βελτιώνοντας το ρεκόρ της ακόμη περισσότερο (4-2) και… σπρώχνοντας του Ρώσους εκτός διοργάνωσης (1-5).

Γεμάτο αμυντικά προβλήματα ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ που… πληγώθηκε από τον Χάμιλτον και τη δημιουργία του Κούπερ. Ο Ντούσαν Σάκοτα έδωσε… ανάσες με μακρινά σουτ (10-8), αλλά στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης έμεινε μόνος (8 π.) και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 22-14.

Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα τον τρόπο να επιστρέψει με πρωταγωνιστές τους Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς στη ρακέτα (26-24 στο 15′), ενώ ο Μαυροειδής ισοφάρισε. Με καλάθι του Κάρτερ, η Ένωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 29-30, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου είχε βραχύ προβάδισμα (33-34).

Ο, παροπλισμένος μέχρι σήμερα, Σκραμπ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε… αέρα στην ΑΕΚ (35-42 στο 23′). Οι Ρώσοι έδειχναν να επιστρέφουν, αλλά ως συνήθως ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε τις λύσεις (42-50) και ακολούθησε κρεσέντο του Χέρστον για το 44-55. Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 48-57.

Η Κράσνι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά (55-59 στο 33′), αλλά ένα μεγάλο σουτ του Μιλόσεβιτς έγραψε το 55-64. Ο Κούπερ πέτυχε δύο μεγάλα σουτ για το 63-64 και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 66-66 με τον ίδιο τρόπο. Ο Μαυροκεφαλίδης σκόραρε από τη γραμμή των βολών, αλλά ο Τζόνσον ισοφάρισε με άλει ουπ κάρφωμα. Ο Ζάιτσεφ έκανε το 70-68, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης ισοφάρισε σε 70-70. Ο Κούπερ δεν έβαλε το τελευταίο τρίποντο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

περισσότερα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected