Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Χαρίεσσας 2-3

DSCN9690

Η πρώτη νίκη για την ΑΕ Χαρίεσσας έμελλε να είναι και η πιο σημαντική μέχρι στιγμής για τους “κιτρινόμαυρους”, που προσπέρασαν στη βαθμολογία τον σημερινό του αντίπαλο.

Το σύνολο του Γιάννη Χατζηαθανασίου, μετά από 9 αγωνιστικές “ανομβρίας”, πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν στο πρωτάθλημα και ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από πλευράς εξέλιξης (και επεισοδιακό όπως θα δείτε παρακάτω), οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος και έδωσαν τη σκυτάλη στον Φίλιππο, που υποχώρησε στην τελευταία θέση.

Οι “ερυθρόλευκοι”, που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, “βράζουν” (στην κυριολεξία μετά από επικοινωνία που είχαμε) με τη διαιτησία του κ. Τρέβλα, στον οποίο καταλογίζουν τόσο τον πειθαρχικό έλεγχο όσο και για το ότι δεν υποδείχτηκαν δύο όπως υποστηρίζουν παραβάσεις πέναλτι και μάλιστα σε πολύ καθοριστικά χρονικά σημεία της αναμέτρησης. Μάλιστα, το παιχνίδι διακόπηκε για 5 περίπου λεπτά στο 74ο λεπτό, όταν υπήρξε διένεξη μεταξύ παικτών (οι του Φίλιππου υποστηρίζουν πως αντίπαλος παίκτης χτύπησε τον Αντώνη Παρσόπουλο) ενώ ακολούθησε είσοδος φιλάθλων, που κινήθηκαν απειλητικά προς τον ρέφερι.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το παιχνίδι συνεχίστηκε, ωστόσο μετά το τέλος ο ρέφερι κ. Τρέβλας δέχτηκε και πάλι το μένος των γηπεδούχων, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις υποδείξεις του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν κυριολεκτικά γκραν – γκινιόλ και από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε πως το παιχνίδι θα κινηθεί σε φουλ ρυθμούς, παρά το άγχος για τους βαθμούς.

Μόλις στο 7′ δόθηκε το…σύνθημα για τον καταιγισμό των γκολ. Την αρχή έκανε ο Βαλάντης Τοπαλίδης, ο οποίος δέχτηκε την πάσα του Παπαλεξίου και με σουτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΧ.

Στο 13′ έγινε η πρώτη φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για πέναλτι, σε ανατροπή του Πιτσάβα με τον ρέφερι κ. Τρέβλα να δείχνει τη συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 17′ όμως ο Φίλιππος θα φέρει το ματς ίσια όταν ο Τάσος Γαβριηλίδης πήρε τη μπάλα μετά το πλάγιο άουτ από τον Πιτσάβα, “ζύγισε” το πόδι του και με τεχνικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οβεζίκογλου.

Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να παίζουν ανοιχτά, με τον Φίλιππο να ζητά για δεύτερη φορά πέναλτι σε απλωμένο χέρι (όπως υποστηρίζουν παίκτες και παράγοντες) μετά τη σέντρα του Ανδρίτσου πάνω στην τελική γραμμή.

Και ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο τέρμα από τις δύο ομάδες, το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο δραματικό, με εντυπωσιακή εξέλιξη. Στο 55′ ο Φίλιππος είχε ένα καλό σουτ του Αντώνη Παρσόπουλου και τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά των “κιτρινόμαυρων” να απειλήσουν, όταν ο Τοπαλίδης βρέθηκε σε καλή θέση από πλάγια, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Στο 62′ και ενώ η μπάλα παιζόταν στην άμυνα του Φίλιππου, ο Παμπουχίδης έκλεψε τη μπάλα, γέμισε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων που είχαν ανέβει ψηλά και ο Χρήστος Φεζουλάς που βγήκε ταχύτατα στην κόντρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του

Οι “ερυθρόλευκοι” μετά το σοκ του 1-2, ρίσκαραν ακόμη περισσότερο, βγήκαν σύσσωμοι στην επίθεση και με εκτεθειμένα τα νώτα, δέχτηκαν και τρίτο γκολ, που ήταν και το καίριο πλήγμα λόγω και του χρονικού σημείου που σημειώθηκε.

Στο 84′ ο Τοπαλίδης βγήκε στην κόντρα από δεξιά, είδε τον Παπαλεξίου που είχε ανέβει προς τη μεγάλη περιοχή του Τσιώμου, έκανε την πάσα και ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε ιδανικά για το 1-3.

Η απογοήτευση από πλευράς γηπεδούχων ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα οι “κίτρινοι” να φτάσουν κοντά σε τέταρτο γκολ με τον Φεζουλά, μείωσαν όμως σε 2-3 στο 89′ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Το τέρμα αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό της σεζόν και το σημείωσε ο Πέτρος Μιχαηλίδης από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου και μάλιστα με εκτέλεση φάουλ!

Το επεισοδιακό αλλά ταυτόχρονα θεαματικό σημερινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 90+5′ με τελικό νικητή την ΑΕ Χαρίεσσας, που της δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Ο Φίλιππος βρίσκεται πλέον ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα και μεταβαίνει το ερχόμενο Σάββατο στον Διαβατό, για έναν ακόμη “τελικό” με στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Σωτηριάδη και Πίτο.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Παρσόπουλος Χ. (81′ Χασάν), Ντόβας, Μηλιώτης (70′ Παράσχος), Σαχπατζίδης, Γαβριηλίδης (85′ Μπούθας), Μιχαηλίδης, Μαμουτόπουλος, Παρσόπουλος Α., Ανδρίτσος, Πιτσάβας.

ΑΕ Χαρίεσσας : Οβεζίκογλου, Παμπουχίδης, Γκουντάρας Α. (63′ Γκότσης), Αβετίδης, Σταμάτης Α., Κοτσογιαννίδης, Καρολίδης, Τοπαλίδης, Παπαλεξίου (90′ Χατζηγεωργίου), Φεζουλάς (84′ Τηλκερίδης), Τσάλμας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected