Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 3-2 (photos)

alexandriamou_paok_kupelo (16)

Απίστευτο ματς στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, αντάξιο της παρουσίας των δύο ομάδων τη φετινή χρονιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη σπουδαία πρόκριση κόντρα στην συντοπίτισσα Ποντιακή Νεολαία Αράχου και διατηρεί την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του, όταν επικράτησε του ΦΑΣ Νάουσα στον μεγάλο τελικό με 2-0.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν σήμερα δύο σημαντικά στοιχεία : το γρήγορο γκολ του Γιώργου Κίτσα αλλά και την ευχέρεια τους να παίζει εξαιρετικά στην κόντρα. Η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη (λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ) είχε καλύτερη παρουσία στο σημερινό παιχνίδι, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και βγήκε αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Κώστα Θεοδώρου.

Ο “δικέφαλος”, μπροστά σε 200 περίπου θεατές, ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε από τα…αποδυτήρια. Μόλις στο 2ο λεπτό, στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Βρεττού, ο Γιώργος Κίτσας (μετά από κάθετη πάσα του Ζωγράφου) βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι από τον Βρεττό και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

alexandriamou_paok_kupelo (1)

Η…φουριόζα είσοδος του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο άρχισε σταδιακά να υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου και τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν κρατώντας περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους. Στο 32′ ο Ευγένης Κίτσας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αστόχησε όμως στο σουτ που επιχείρησε ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του αδερφού του Κώστα να απειλήσει την εστία του πρώην συμπαίκτη του, Κώστα Θεοδώρου. Ενδιάμεσα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γιώργου Κίτσα, με τον κ. Μελτζανίδη να δείχνει “παίζετε”.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… καρμπόν από πλευράς ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στο 58′ ο Γιώργος Μαρτζέλος, μετά την πάσα του κορυφαίου σήμερα Γιώργου Κίτσα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και με σουτ μέσα από την περιοχή, διπλασίασε τα τέρματα την ομάδα του, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Η απάντηση όμως από πλευράς Ποντιακής Νεολαίας ήρθε δύο λεπτά με δράστη τον μόνιμο σκόρερ στα τελευταία παιχνίδια, Ευγένη Κίτσα, ο οποίος έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν περισσότερο στη συνέχεια, τα έπαιξαν όλα για όλα (νοκ άουτ άλλωστε το παιχνίδι) ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε στο τρίτο γκολ, σε καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 68′ ο Σπύρος Κίτσας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όπου ανατράπηκε και ο ρέφερι κ. Μελτζανίδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κίτσας, “γράφοντας” το 3-1.

alexandriamou_paok_kupelo (5) alexandriamou_paok_kupelo (34)

Η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 77′ κέρδισε πέναλτι (ο Γιώργος Μπουκλάς απέκρουσε με το χέρι το σουτ του Ευγένη Κίτσα προς την εστία) το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο αδερφός του Κώστας, μειώνοντας σε 3-2.

Η συνέχεια δραματική, με τον ΠΑΟΚ να προσέχει περισσότερα τα νώτα του ώστε να διασφαλίσει το σκορ πρόκρισης και την Ποντιακή Νεολαία να βγαίνει σύσσωμη στην επίθεση για την ισοφάριση.

Στο 90′ μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην ημίωρη παράταση, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Ευγένης Κίτσας δεν βρήκε στόχο. Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Μελτζανίδη βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη μεγάλη πρόκριση κόντρα σε έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο.

Να  σημειώσουμε τα πολλά παράπονα που εκφράστηκαν για υποδείξεις του κ. Μελτζανίδη, με την Ποντιακή Νεολαία να εκδίδει ανακοίνωση (δείτε εδώ)

alexandriamou_paok_kupelo (52)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Χρυσάνη.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κωσ., Κίτσας Λ., Λαδάς, Θεοδώρου Κυρ. (36′ Μαρτζέλος), Μπουκλάς, Καρατάσιος, Χαρισούδης, Ζωγράφος (90′ Μπεκτάς), Κίτσας Σ. (90′ Κίτσας Ν.), Κίτσας Γ., Βασιλείου

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Βρεττός, Μαγγανάρης, Τόζογλου, Σκούρα, Κίτσας Λ. (72′ Αραμπατζής), Κίτσας Ε., Πιπιλιάρης, Καϊρακλίδης (18′ λ.τ. Παπαδόπουλος / 60′ ΄λ.τ. Αποστολόπουλος), Τζέπης, Νουσιόπουλος, Κίτσας Κ.

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected