Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – “Δήμιος” Ζιρού για τον Ολυμπιακό…

campel12Η οδυνηρή ήττα του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ με 3-0 στοίχισε στους “ερυθρόλευκους” τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τα τρία γκολ του Ζιρού η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πήρε την πρόκριση και έστειλε τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Europa League.

Η διάταξη του Ολυμπιακού (στο γνώριμο 4-2-3-1) είχε ως στόχο να μην επιτρέψει στην Αρσεναλ να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και να έχει μπάλα σε σαρωτικά ποσοστά. Στο πρώτο 20λεπτο οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν όχι μόνο να μην απειληθούν αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν αφού η άμυνα των “κανονιέρηδων” είχε κάποια κενά, κυρίως στα πλάγια.

Το ότι αυτό το γκολ δεν ήρθε τις φορές που ο Ολυμπιακός πάτησε περιοχή, ή, τέλος πάντων, έφτασε με αξιώσεις κοντά στα καρέ του Τσεχ (κυρίως με το σουτ του Σεμπά στο 23′) έπαιξε ρόλο. Γιατί μετά το 25′ και το δοκάρι στο σουτ του Φλαμινί, η Αρσεναλ άρχισε να εντοπίζει κενά στις πτέρυγες. Από ένα τέτοιο κενό ο Ράμσεϊ σέντραρε στο 29′ και ο Ζιρού με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Το γκολ δεν επηρέασε αρνητικά τον Ολυμπιακό ο οποίος αποφάσισε να παίξει πιο δυνατά, ειδικά στις μονομαχίες. Η Αρσεναλ από την πλευρά της προτίμησε να μην εκβιάσει το δεύτερο γκολ και να κρατήσει τις δυνάμεις της για την επανάληψη ότι εν τέλει θα κρίνονταν όλα.

Δεν ήταν κακή επιλογή για τους Αγγλους οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρουν και να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Το 0-2 από τον Ζιρού στο 49′ (μετά από έξοχη προσπάθεια και σέντρα του Κάμπελ) είχε ως συνέπεια το παιχνίδι να ανοίξει πολύ και οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του Ολυμπιακού να ανοίξουν. Φυσιολογικά εν μέρει από την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν γκολ πάση θυσία.

Το παιχνίδι πια είχε αλλοιωθεί ως προς την τακτική και ουσιαστικά η τύχη του θα κρινόταν από μία λεπτομέρεια. Ο Ολυμπιακός δεν ευτύχησε να σκοράρει ούτε με το σουτ του Φορτούνη ούτε με την προσπάθεια του Ιντέγε (που έχασε την ισορροπία του πριν εκτελέσει) και αντί αυτού είδε την Αρσεναλ να βάζει ταφόπλακα στα όποια όνειρά του με το πέναλτι-γκολ του Ζιρού (χατ-τρικ).

Οτι παρακολουθήσαμε από εκεί και πέρα είχε ελάχιστη σημασία αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Σίλβα έκανε αλλαγές για να καταστήσει πιο επιθετική την ομάδα του (Τσόρι, Ερνάνι), ωστόσο οι κινήσεις αυτές έγιναν για την τιμή των όπλων.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού:

Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι (67′ Τσόρι), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (77′ Ερνάνι), Πάρντο (86′ Φινμπόγασον), Ιντέγε

δείτε περισσότερο ρεπορτάζ και βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected