Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Μοιρασιά στη Νέα Σμύρνη, με γκρίνια και αποβολή! (vids)

panionios_aek_slΔύο πολύ όμορφα γκολ έγραψαν την ιστορία στο ματς της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Μπουμάλ, η ΑΕΚ ωστόσο ισοφάρισε με τον Μπαρμπόζα και το 1-1 μοίρασε τις εντυπώσεις. Με δέκα παίκτες από το 68′ η Ένωση, αφού αποβλήθηκε ο Άρθο, ακυρώθηκε γκολ του Αραβίδη για φάουλ του Λαμπρόπουλου.

Πανιώνιος και ΑΕΚ είναι δυο ομάδες που λειτουργούν καλά σε τακτικό επίπεδο, οι ποδοσφαιριστές τους δεν χάνουν εύκολα τις θέσεις τους, ξέρουν το ρόλο τους και δεν διολισθαίνουν του πλάνου. Αμφότερες έψαχναν να “χτυπήσουν” τις αντίπαλες αδυναμίες, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα πολλά μέτρα δράσης.

Μέχρι το επικίνδυνο σουτ του Μπαρμπόζα στο 16′ που προήλθε από λάθος του Κόρμπου και έβγαλε σε κόρνερ ο Διούδης, η Ένωση ήταν κατά τι πιο επιθετική. Μολονότι πάντως είχε την κατοχή της μπάλας, δεν υπήρχε η δυνατότητα ν’ απειλήσει. Ο Ρισβάνης κυριαρχούσε στην περιοχή του Πανιωνίου και ο Τζεμπούρ δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση βολής.

Οι “κυανέρυθροι” αμύνονταν σωστά και με γρήγορη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση έψαχναν τον τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, διότι τα φάουλ που κέρδιζαν δεν τους προσέφεραν κάτι. Σε μια τέτοια προσπάθεια στο 37′ ο Ολιβιέ Μπουμάλ, αφού άφησε πίσω Γιόχανσον και Άρθο, έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό που κατέληξε στα δίχτυα του Μπαρόχα. Ήταν μια κλασικότατατη κίνηση του Καμερουνέζου εξτρέμ, ο οποίος συνέκλινε και σούταρε χωρίς να παρεμποδιστεί.

Παρά το 1-0 ο Πόγετ έκρινε ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει πράγματα είτε σε πρόσωπα είτε σε σύστημα. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε ο Ουρουγουανός προπονητής, αφού στο 56′ ο Μπαρμπόζα με σουτ αντίστοιχο του Μπουμάλ έφερε το ματς στα ίσα. Ήταν μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες, αφού ο εκτεθειμένος Τζεμπούρ έκανε μια προβολή (χωρίς ν’ ακουμπήσει την μπάλα). Στυλιαράς και βοηθός έκριναν νόμιμο το γκολ του Πορτογάλου και το 1-1 έφερε ισορροπία.

Η οποία βέβαια δεν άργησε να διαταραχθεί. Όχι από κάποιο γκολ, αλλά την καθυστερημένη αντίδραση του Άρθο σε σπριντ με τον Καραμάνο (είχε μπει αντί του Μπακασέτα) που απέφερε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του 68′. Η αναγκαστική αλλαγή σχεδίων από τον Πογέτ, που έβαλε τον Λαμπρόπουλο αντί του Μπαρμπόζα για να καλύψει το κενό, επέτρεψε στον Πανιώνιο να κερδίσει μέτρα. Ο τρόπος πάντως που οι Νεοσμυρνιώτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό αυτό πλεονέκτημα ήταν ανεπαρκής. Σέντρα στη σέντρα και γεμίσματα προς την περιοχή δεν έφεραν χειροπιαστό αποτέλεσμα και μόνο από τύχη ήρθε σε δύσκολη θέση ο Μπαρόχα, ο οποίος στο  78′ έδιωξε σε κόρνερ μετά από κόντρα στην πλάτη του Γκάλο.

Η είσοδος του Βιγιάλμπα έκανε πιο στρωτό το παιχνίδι των “κυανέρυθρων”, όχι όμως στο ποσοστό που απαιτούσε βελτίωση για ν’ αυξηθούν οι πιθανότητες νίκης τους. Ο Ανσαριφάρντ σούταρε αρκετά άουτ στο 84′ και ο Μπουμάλ μπερδεύτηκε στα πόδια του Ντίντακ στο 87′ με αποτέλεσμα να μην τελειώσει τη φάση και να χάσει την ευκαιρία. Η ΑΕΚ είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς, αλλά στις καθυστερήσεις ο Λαμπρόπουλος σπρώχνει τον Μητρόπουλο και ο Στυλιάρας σφύριξε προτού σκοράρει ο Αραβίδης.

Συνθέσεις

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (88′ Μητρόπουλος), Σιώπης, Μπουμάλ, Μασούρας (79′ Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (64′ Καραμάνος), Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (70′ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Τζεμπούρ (85′ Σοϊλέδης)

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected