Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – Φίλιππος Μελίκης 5-0

DSCN0176

Τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα απολαμβάνει από σήμερα ο ΑΣ Ειρηνούπολης, μετά το εμφατικό 5-0 κόντρα στον Φίλιππο Μελίκης.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη πέτυχε την 11η φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα, διατήρησε το απόλυτο στο Αγγελοχώρι (7×7) και παράλληλα κατέχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 34 γκολ αλλά και την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχτεί μόλις δύο τέρματα!

Εκτός αυτού, έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του πρώτου γύρου, Κώστα Έξαρχο ο οποίος έχει φτάσει τγα 12 τέρματα και μαζί με τον Γιώργο Κίτσα μοιράζονται το…ρετιρέ του σχετικού πίνακα.

Από την άλλη πλευρά, ο Φίλιππος παραμένει στην 13η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, μία θέση που δίνει την παραμονή εφόσον ο πρωταθλητής μας καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη Γ Εθνική μέσω των μπαράζ. Η ομάδα του Κώστα Κατσώνη είδε τη διαφορά από τη 12η θέση να αυξάνεται στο +6 και σίγουρα στον δεύτερο γύρο που ξεκινά το επόμενο Σάββατο, οι “ερυθρόλευκοι” θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτό (με τις απαραίτητες προσθήκες βέβαια) για να κερδίσουν έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο σημερινό παιχνίδι ανήκει σε έναν πρώην “τζιαλορόσι”, που από φέτος αγωνίζεται στη Μελίκη. Ο λόγος για τον Αντώνη Παρσόπουλο, ο οποίος στο 6ο λεπτό εξαπέλυσε έναν…κεραυνό ο οποίος κατέληξε στο δοκάρι του Σταματέλου. Εκτός αυτού, πέντε λεπτά αργότερα, ο Μηλιώτης ήταν αυτός που εκτέλεσε πολύ όμορφα του φάουλ, με τη μπάλα να περνά σύρριζα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

DSCN0272

Ένα γκολ και δύο ασίστ για τον Θεόδωρο Καρυπίδη

Από κει και πέρα όμως, οι πρωταθλητές ανέβασαν στροφές και πήραν τα ηνία του αγώνα. Οι επιθέσεις ακολούθησαν η μία την άλλη και από το 15ο λεπτό όταν “γράφτηκε” το 1-0, οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Σκόρερ του πρώτου τέρματος στον αγώνα ο πολύ καλός σήμερα Καρυπίδης, ο οποίος με εντυπωσιακό βολέ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Τσιώμο και ενώ προηγήθηκε σέντρα του Γιαουτζή και ασθενές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας.

Οι “τζιαλορόσι” συνέχισαν το ίδιο επιθετικά και στη συνέχεια, φτάνοντας στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τους Έξαρχο και Τσιούπρο. Το 2-0 που ουσιαστικά “κλείδωσε” και τη νίκη των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 41′ όταν ο Κουκουράκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Έξαρχος με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με το σαφές προβάδισμα αλλά και την ψυχολογία υπέρ του, ο ΑΣ Ειρηνούπολης σημείωσε άλλα τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος, εδραιώνοντας την κυριαρχία του. Στο 54′ ο Καρυπίδης με ωραία παράλληλη πάσα βρήκε τον Δημήτρη Τσιούπρο και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0, που ήταν και το 8ο προσωπικό του στο πρωτάθλημα.

Στο 74′ ήταν η σειρά του Βασίλη Γιαουτζή να χριστεί σκόρερ όταν και πάλι από σέντρα του Κουκουράκη, ο πρώην παίκτης του Αιγινιακού έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Τσιώμου.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο νεαρός Κώστας Βούλγαρης, που αποκτήθηκε φέτος από τον ΠΑΟΚ Κουλούρας και συγκεκριμένα στο 90+3′, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Χριστοδούλου

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σταματέλος, Συμωνίδης Γ., Χουϊλουλίδης, Βαλδήρ (63′ Παπαδόπουλος Λ.), Παπαδόπουλος Ν. (46′ Τάσο), Κουκουράκης, Γιαουτζής, Καρυπίδης, Τσιούπρος (76′ Βούλγαρης), Έξαρχος, Πετκάκης

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Ντόβας, Μηλιώτης, Παρσόπουλος Α., Τεγούσης, Πιτσάβας, Μιχαηλίδης, Ανδρίτσος, Τζιάλι (33′ λ.τ. Σαχπατζίδης), Μπούθας (59′ Παράσχος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected