Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός

to_europaiko_kolegio_i_la_fiorita_kai_i_agia_tzoulia_1Τον επόμενο αντίπαλό του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα μάθει το μεσημέρι της Δευτέρας (14/12) ο Ολυμπιακός, στην κλήρωση των «32» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στους «16» του Champions League, καθώς στην αυλαία των ομίλων της διοργάνωσης δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν την έδρα τους, κόντρα στην Άρσεναλ και πλέον θα αναζητήσουν την ευρωπαϊκή διάκριση μέσω της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της «Γηραιάς ηπείρου».

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας (14/12) στις 14:00 στα γραφεία της UEFA, μία ώρα μετά την κλήρωση του Champions League. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών, καθώς είχαν την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία από τις ομάδες που… υποβιβάστηκαν από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και αυτό σημαίνει πως δεν θα αντιμετωπίσουν ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου στο Europa League.

Πάντως, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, καθώς μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στους ανίσχυρους, είναι μερικά βαριά… ονόματα της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα, η Σεβίλλη… μόνιμη κάτοχος του Europa League τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι Βαλένθια, Ντόρτμουντ, Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Γαλατάσαραϊ, αλλά και η Μαρσέιγ του Μίτσελ και η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα.

Το πρώτο ματς στο Europa League για τον Ολυμπιακό, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση την περίπτωση που κληρωθεί με την Φενέρμπαχτσε, η οποία θα δώσει το πρώτο εντός έδρας ματς την Τρίτη 16 του μηνός, μια και την Πέμπτη θα γίνει το ματς της Γαλατάσαραϊ. Ο επαναληπτικός έχει οριστεί για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα γκρουπ της κλήρωσης:

Ισχυροί: Ολυμπιακός, Μόλντε, Λίβερπουλ, Κράσνονταρ, Νάπολι, Ραπίντ Βιέννης, Μπράγα, Λάτσιο, Βασιλεία, Τότεναμ, Σάλκε, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ανίσχυροι: Φενέρμπαχτσε, Σιόν, Ντόρτμουντ, Μίντιλαντ, Βιγιαρεάλ, Μαρσέιγ, Σεντ Ετιέν, Φιορεντίνα, Άντερλεχτ, Σπάρτα Πράγας, Άουγκσμπουργκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σεβίλλη, Βαλένθια, Γαλατάσαραϊ, Σαχτάρ Ντόνετσκ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected