Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Αποκλεισμός στο κύπελλο για τον Θεσπρωτό!

O1kRVAcΣτο πρώτο από τα τέσσερα παιχνίδια για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Θεσπρωτίας, το Καστρί πήρε πανηγυρική πρόκριση με 4-2 επί του ακλόνητου φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού και πολυτροπαιούχου Θεσπρωτού.

Ό,τι γλίτωσε ο Θεσπρωτός στο Γαρδίκι στην παράταση, μια πρόωρη έξοδο από το Κύπελλο Θεσπρωτίας, δεν κατάφερε να το αποφύγει στο Καστρί. ‘Οχι μόνο ηττήθηκε αλλά “πληγώθηκε” και με δύο αποβολές.

Ο Θεσπρωτός μπήκε δυνατά είχε την κατοχή, αλλά τις φάσεις στο α΄ημίχρονο τις δημιούργησε ο Θύαμις. Παπαδόπουλος, Γόγολος και Μηνάς έριξαν προειδοποιητικές βολές στο Θεσπρωτό στο διάστημα 32′ με 38′ αλλά οι κιτρινόμαυροι δεν πήραν το μήνυμα. Ήρθε λοιπόν ο Μηνάς στο 41′, μετά από σέντρα του Παπανικολάου, κι έκανε με πλασέ το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο 53΄ο αρχηγός των γηπεδούχων Ηλίας Μονάχος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Αμέσως μετά στο 57′ ο Τζερεμές έδωσε στον Σαλταπίδα, εκείνος πλάσαρε σωστά για το 1-1.Ο Θεσπρωτός εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω από πλευράς υπεροχής, αλλά όχι ουσίας. Στο 80΄ ο Καρυπιάδης βρέθηκε μαρς φάτσα με τον Σωτηρόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ του Καστρίου έκανε τη μεγάλη επέμβαση. Στο 92′ ο Σουκρήογλου έβγαλε κάθετη στο Σαλταπίδα κι εκείνος δε λάθεψε δίνοντας στο Θεσπρωτό την ψευδαίσθηση ότι έφτασε στη νίκη-πρόκριση. Στο 93’ ‘ομως ο Τσουμέτης, μετά από χτύπημα φάουλ του Γόγολου ισοφάρισε για τον -με παίκτη λιγότερο- Θύαμι σε 2-2, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σουκρήγλου δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 95΄, για να επέλθει η αριθμητική ισορροπία τόσο στο σκορ όσο και στους παίκτες.

Στο 107΄ ο Χαρίσης πέτυχε το 3-2 με εύστοχο πλασέ δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στο Καστρί. Στο 114΄ ο Σαλταπίδας λίγο έλειψε να πετύχει ακόμα ένα γκολ αλλά ο Σωτηρόπουλος φώναξε και πάλι “παρών”. Στο 118’ ολοκληρώθηκε ο μεγάλος θρίαμβος του Καστρίου. Ο Παύλου πλάσαρε τον Βενέτη, εκείνος απέκρουσε με τα χέρια, αλλά εκτός περιοχής. Κόκκινη και τη θέση του στα γκολπόστ πήρε ο Κοζάκης. Ο αμυντικός του πλατανόφυλλου όμως δε μπόρεσε να κάνει κάτι στο φάουλ του Αθανασίου το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Θεσπρωτού για το τελικό 4-2.

Ο Θεσπρωτός στρέφει πλέον την προσοχή του στον κύριο καισημαντικό στόχο της χρονιάς, την πορεία του στο Πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Θύαμις Καστρίου (Σταύρου): Σωτηρόπουλος, Ντίνης, Βαγγελής, Παπανικολάου, Μονάχος, Αθανασίου, Τσούτσης (Τσουμέτης 80′), Μηνάς (Γκιούνος 90′), Παπαδόπουλος (Χαρίσης 61′), Γόγολος, Παύλου.

Θεσπρωτός (Χατζηπέτρου): Βενέτης, Κοζάκης, Πανταζής (Βασίας 57′), Μητσέλος Σ., Ηλίας, Καρυπιάδης, Σουκρήογλου, Τζερεμές (Πασχάλης 90′), Πέντσας, Λεοντίου (Κάλλος 90′), Σαλταπίδας

*thesprotiaball.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected