Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Πανθρακικός για…φίλημα, 1-0 τον ΠΑΟ!

 pantrakikos_pao_2012Το γκολ του Ροτζέριο Μάρτινς έκανε τη διαφορά και ο Πανθρακικός νίκησε 1-0 τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό στην πρώτη εφετινή επιτυχία του στην Κομοτηνή. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν βέβαιο πως θα βρει απέναντί του έναν Πανθρακικό χτισμένο πίσω από την μπάλα, πολλές φορές δε με έντεκα πίσω από το κέντρο. Για τη διάσπαση της πολυπρόσωπης άμυνας των γηπεδούχων ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να “χτυπήσει” από τα άκρα με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και ένας μ’ έναν του Καλτσά (από δεξιά) – Κλωναρίδη (από αριστερά) με τον έναν εκ των δύο να γίνεται δεύτερος φορ δίπλα στον Καρέλη.

Η φάση του 8′, με τον Αθανασιάδη να σώζει στο εξ επαφής πλασέ του Καλτσά ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της επιλογής. Όπως και η επόμενη μεγάλη στιγμή του “τριφυλλιού” με τον Βέμερ να φτιάχνει για τον Καρέλη και αυτός ν’ αστοχεί δις, σημαδεύοντας την πρώτη φορά το αριστερό δοκάρι.

Στο μεσοδιάστημα ωστόσο η ομάδα του Ιταλού δεινοπάθησε στην προσπάθειά της ν’ αναπτυχθεί. Ο Εσιέν έκανε τα απολύτως απαραίτητα, τίποτα περισσότερο, και οι Ζέκα-Πράνιτς που έπαιζαν στο πλάι του δεν τον βοήθησαν υποπίπτοντας αρκετά λάθη. Μέσα σ’ όλα ο Παναθηναϊκός είχε ν’ αντιπαρέλθει και του γκολ που σημείωσε ο Μάρτινς στο 26′. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο τελικός αποδέκτης μιας εξαιρετικής προσπάθειας, στην οποία οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων απέτυχαν ν’ ανακόψουν είτε τον Χασομέρη είτε τον Ντιγκινί από τα πόδια των οποίων πέρασε άψογα η μπάλα.

Ο Πανθρακικός δεν είχε λόγο ν’ αλλάξει ρότα από τη στιγμή που όλα κυλούσαν ιδανικά. Αυτός που ψαχνόταν ήταν ο Παναθηναϊκός και μαζί ο Στραματσόνι. Η φούρια στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου μεταφράστηκε σε στημένες φάσεις (κόρνερ ή φάουλ) χωρίς η αθηναϊκή ομάδα να βρίσκει ευκαιρίες. Ούτε καν όταν στο 63′ ο Καρέλης άδειασε δύο αντιπάλους και αντί να σουτάρει έστειλε την μπάλα πλάγιο!

περισσότερα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected