Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκινητική και συνάμα εξοργιστική η κίνηση ανθρωπιάς από άστεγο του Δήμου Παύλου Μελά…

mathimata_anthropias_paredose_astegos_tou_dimou_paylou_mela_1Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε ο άστεγος Κωνσταντίνος Χατζόπουλος καθώς έλυσε το πρόβλημα θέρμανσης σε δημοτικό χώρο προσφέροντας ένα εξάρτημα, ανταποδίδοντας την αγκαλιά που του χάρισε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Παύλου Μελά. Έδωσε αυτός που δεν έχει.

Στην κίνηση του κ. Χατζόπουλου αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά Παντελής Νιγδέλης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας τα τελευταία έξι χρόνια έχει οδηγήσει σε ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό “ενταφιασμό” ψυχών.

Σε μια τέτοια περίοδο αβεβαιότητας, η φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αποτελεί βάλσαμο για τους αποκλεισμένους συνανθρώπους μας. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου ανασφάλιστων του Δήμου μας, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι εξυπηρετούμενοι συμπολίτες μας επέδειξαν πρωτοφανή ευαισθησία και προσπάθησαν να ανταποδώσουν  για τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν στην πιο δύσκολη καμπή της ζωής τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αληθινής και ουσιαστικής αμφίδρομης κίνησης αλληλεγγύης αποτελεί η προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Χατζόπουλου (εξυπηρετούμενου της υπηρεσίας και του Κοινωνικού Ιατρείου, ενταγμένος στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης), ο οποίος προσέφερε στο ιατρείο μας, (γνωρίζοντας το πρόβλημα θέρμανσης του χώρου) ένα ειδικό εξάρτημα της θερμοϋδραυλικής εγκατάστασης.», εξηγεί ο αντιδήμαρχος και κάνει λόγο στη συνέχεια για μία πράξη «που αποδεικνύει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες αναδεικνύουν ανθρωπιστικά αισθήματα αλληλεγγύης, κοινωνικές ευαισθησίας και φιλότιμου που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Τον ευχαριστούμε πολύ!» αναφέρει στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Νιγδέλης.

Να σημειωθεί πως η απεικόνιση του κυρίου Κωνσταντίνου Χατζόπουλου είναι από το αρχείο του εργαζόμενου στο Κοινωνικό Ιατρείο και καλλιτέχνη Γιώργου Ηλιόπουλου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected