Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Το 0-0 που ήταν σαν…5-5 και το “ποίημα” του Οζίλ! (vid)

Manchester-United-v-Chelsea-Premier-LeagueΤο ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ» είχε τα πάντα! Εκτός από γκολ! Σπουδαίες φάσεις τρομερές επεμβάσεις και απίθανες (χαμένες) ευκαιρίες συνέθεσαν το παζλ της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι (0-0).

Το… pre game της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ» περιελάμβανε κασκόλ της Γιουνάιτεντ με το πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο και μηνύματα αποχαιρετισμού από τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» προς τον Λουίς Φαν Χάαλ. Όχι και το… καλύτερο κλίμα πριν από ένα ντέρμπι.

Τα πρώτα λεπτά στο «Θέατρο των Ονείρων», όμως, ανάγκασαν τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να… τρίβουν τα μάτια τους. Είδαν (επιτέλους) την αγαπημένη τους ομάδα, όπως την είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Οι παίκτες του Φαν Χάαλ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ενέργεια, με πάθος, με διάθεση, «έβγαλαν» ωραίες συνεργασίες και ανάγκασαν (για τουλάχιστον 30 λεπτά) την Τσέλσι σε παθητικό ρόλο. Ήταν άτυχοι, όμως, δεδομένου ότι δύο φορές είδαν τα δοκάρια να τους λένε «όχι». Στο 3′ ο… κεραυνός του Μάτα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 16′ ο Μαρσιάλ αφού «χόρεψε» τον Ιβάνοβιτς σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουρτουά με την μπάλα στη συνέχεια να περνάει παράλληλα με το τέρμα του Βέλγου τερματοφύλακα! Είχε προηγηθεί, βέβαια, μία εξαιρετική επέμβαση του Ντε Χέα σε κεφαλιά του Τέρι (5′) μετά από κόρνερ των «μπλε».

δείτε εδώ βίντεο από την αναμέτρηση

ozil

Ο Γερμανός σταρ της Άρσεναλ ήταν να τον πιεις στο ποτήρι, αφού με γκολ και ασίστ πήρε μόνος του την Μπόρνμουθ (2-0) κι επανέφερε τους Λονδρέζους προσωρινά στην κορυφή.

Δεν ήταν όμορφο. Ούτε εύκολο. Ήταν κυνικό κι «επαγγελματικό». Δεν θύμιζε Άρσεναλ που συνήθως είναι όλο λάδι κι από τηγανίτα τίποτα. Ήταν μία ισορροπημένη, μεστή εμφάνιση μιας ομάδας που πάει για πρωτάθλημα και δεν την παίρνει να σπαταλήσει ούτε ελάχιστη ενέργεια χωρίς λόγο και αιτία. Λίγες μέρες μετά από την συντριβή από την Σαουθάμπτον, η Άρσεναλ στάθηκε ξανά στα πόδια της και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Μεσούτ Οζίλ (γκολ και ασίστ) λύγισε με 2-0 την αξιόμαχη Μπόρνμουθ και επέστρεψε (προσωρινά) στην κορυφή της Premier League, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την Λέστερ.

Ήταν πιθανώς η πιο… κοιμισμένη εμφάνιση της Άρσεναλ στην φετινή περίοδο. Από τον λήθαργο, φρόντισαν να βγάλουν τους οπαδούς της δύο Γερμανοί. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Μεσούτ Οζίλ εκτέλεσε με μοιρογνωμόνιο το κόρνερ που έστειλε συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Γκάμπριελ κι από εκεί στα δίχτυα του Μπόρουτς για το 1-0 (27’) σε ένα σημείο του παιχνιδιού που η Μπόρνμουθ είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Λίγο μετά την 16η του φετινή ασίστ, ο απόλυτος ηγέτης της Άρσεναλ είχε κι εκτελεστικό ρόλο, κάνοντας με τέλειο πλασέ (63’) το τελικό 2-0 σε μία άνετη επικράτηση. Ενδιάμεσα, ο ατσούμπαλος Περ Μέρτεζακερ, έδειξε πόση λίγη σχέση έχει με το άθλημα, αστοχώντας στην ευκαιρία της χρονιάς και σκορπώντας το γέλιο στο κοινό του Emirates. Δεν είναι όλοι για όλες τις δουλειές…

δείτε βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected