Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Ξεκινά(;) η αναγέννηση της Τσέλσι!

williankostΜε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2016 η Τσέλσι, καθώς διέλυσε 0-3 την Κρίσταλ Πάλας και φάνηκε ν’ αφήνει πίσω της τον κακό της εαυτό του δεύτερου μισού του 2015.

Είναι πασίγνωστο αγγλικό σόου: λέγεται “extreme makeover” και σ’ αυτό οι διαγωνιζόμενοι αλλάζουν παντελώς πρόσωπο- με την απαραίτητη αρωγή, φυσικά, των πλαστικών χειρουργών. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2002 κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει να παίζεται.

Η περσινή πρωταθλήτρια Τσέλσι τείνει να γίνει το απόλυτο ποδοσφαιρικό παράδειγμα της συγκεκριμένης εκπομπής: από πρωταθλήτρια τη σεζόν 2014-2015, έφτασε να φλερτάρει ξεδιάντροπα με τον υποβιβασμό στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αναγκάστηκε, σχεδόν, ν’ απολύσει τον Ζοσέ Μουρίνιο πριν από έναν μήνα.

Ο Γκους Χίντινγκ επιστρατεύτηκε σε ρόλο «χειρούργου» και, έκτοτε, άρχισε το σωστό extreme makeover για τους «Μπλε»: στα 4 παιχνίδια της μετά- Μουρίνιο εποχής, οι περσινοί πρωταθλητές είναι αήττητοι, μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Σήμερα, μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι του 2016, οι παίχτες του Χίντινγκ αποφάσισαν να μπουν με το δεξί- και το έκαναν, μάλιστα, με τον εντυπωσιακότερο των τρόπων: απέναντι στην σκληροτράχηλη Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας, έκαναν αγωνιστική βόλτα στο πάρκο.

Στο 29΄, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Κόστα γύρισε την μπάλα στον Όσκαρ κι αυτός δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 0-1. Στο 60΄, ο Γουίλιαν πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής μ’ ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής (το 7ο- από τα 8- φετινό του γκολ έξω από το «κουτί»), ενώ 6 λεπτά αργότερα ο άφαντος- επί Ζοσέ- Ντιέγκο Κόστα έκλεισε από κοντά το σκορ, γράφοντας το τελικό 0-3.

Μ’ αυτή της τη νίκη (την πρώτη εκτός έδρας μετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες), η Τσέλσι έφτασε τους 23 βαθμούς, ανέβηκε στη 14η θέση της βαθμολογίας κι ελπίζει πως η νέα χρονιά θα της φέρει κάτι… παλιό.

Τη χαμένη, αλαβάστρινη αίγλη της.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected